Wim Kieft blikt vooruit met haan op zijn arm: 'Laat ze maar komen'

ADVERTORIAL - “De energie van het Oranje Legioen. De kracht van het Wilhelmus. Het zorgt dat je gaat staan. Erin gelooft. Borst vooruit. Kin omhoog.” In de tweede matchdayfilm van Staatsloterij deelt Kieft zijn geloof in Oranje, dat vanavond tegen Frankrijk speelt. Vol vertrouwen en met haan op de arm zegt hij tegen het legioen: “Laat ze maar komen. Vandaag is voor Oranje.”

De film is de tweede in een serie van matchdayfilms. In een typisch Hollandse setting legt Kieft uit wat Oranje voor hem betekent: “Oranje is voor mij niet alleen een kleur. Het is een gevoel, een geluid, een herinnering.” En roept hij de Nederlandse fans op weer voor Oranje te gaan staan en te geloven in winst tegen Frankrijk.

Staatsloterij Voor Oranje

De film is onderdeel van de 'Voor Oranje'-campagne van Staatsloterij. Op wedstrijddagen publiceren Staatsloterij en OnsOranje de 'Vandaag is Oranje'-matchdayfilms waarin helden van 1988 hun geloof in Oranje uitspreken aan het legioen.

Ook de muzikale aanmoedigingen van Jan Smit voor de spelers van Oranje, onder wie Joey Veerman en Stefan de Vrij, zijn onderdeel van de 'Voor Oranje'-campagne. En tot slot is er de speciale 'Oranje Prijs'. Bij elke goal die het Nederlands Elftal scoort tegen Polen, Frankrijk en Oostenrijk, verhoogt Staatsloterij de 'Oranje Prijs' met 100.000 euro.