Zo neemt Kenneth Taylor Ajax steeds meer bij de hand
PRO

Vóór de wedstrijd tegen FC Twente oogstte Kenneth Taylor al complimenten van zijn trainer. Na zijn hoofdrol in de 2-1 zege op de Tukkers was dat niet anders. De 21-jarige middenvelder nam Ajax op meerdere manieren bij de hand in een week waarin dat dringend nodig was. ‘Hij heeft een grote stap gezet.’

Ajax
Ajax
2 - 1
FC Twente
FC Twente

Wanneer de spelers van Ajax zondagmiddag rond half 6 de kleedkamer binnenstappen, ziet de wereld er nog heel anders uit. Ajax staat met 0-1 achter na een teleurstellende eerste helft, waarin de Amsterdammers moeilijk grip krijgen op FC Twente. Van de acht eerdere keren dat Ajax met een achterstand de rust inging, lukte het dit seizoen niet één keer om nog te winnen. Trainer John van ’t Schip voelt het weer misgaan en besluit in te grijpen. Hij gooit het systeem om van 3-4-2-1 naar 4-2-3-1 en zweept zijn elftal op om meer energie in de wedstrijd te leggen.

© ESPN

Door de systeemswitch verhuist Taylor van de linkerflank naar de as en vanaf die plek neemt hij direct het voortouw. Iets meer dan een minuut na rust laat hij het publiek in de Johan Cruijff Arena voor het eerst opveren. Hij passeert Carel Eiting en Mees Hilgers en snelt richting het strafschopgebied van Twente, daar wil hij Brian Brobbey bedienen, maar Robin Pröpper voorkomt dat met een ultieme ingreep. Geen doelpunt dus, maar wel een signaal dat wordt opgepikt door de supporters en zijn ploeggenoten: Ajax geeft zich ditmaal niet zomaar gewonnen.