Waarom Peter Bosz zich zo ergerde aan PSV in Nijmegen
PRO

NEC heeft PSV de eerste nederlaag van het seizoen bezorgd. De Nijmegenaren waren in De Goffert met 3-1 te sterk voor de ploeg van trainer Peter Bosz. Hoewel zeer onaangenaam verrast door zijn team, wordt de coach van PSV in de titelrace niet nerveus van het verlies. ‘We staan nog steeds zeven punten voor. En dan moet Feyenoord zondag eerst nog zien te winnen.’

N.E.C.
N.E.C.
3 - 1
PSV
PSV

‘Van de eerste tot de laatste minuut is het vandaag misgegaan. Eerlijk gezegd, herkende ik mijn ploeg totaal niet. Zo erg vond ik het. We kwamen tegen de verhouding in op voorsprong. Daarna kregen we wat meer grip. Maar als je ziet hoe we daarna vlak voor rust de strafschop en het doelpunt tegen krijgen; dat was voor mij typerend voor deze wedstrijd. Dat was een logisch voortvloeisel van wat ik zag. Er zat geen tempo in ons spel, we wonnen de duels niet en gingen ze niet goed aan. En de tweede helft ging het van kwaad naar erger. Dan krijg je domme goals tegen. Zelfs Luuk (de Jong, red) miste een penalty. Dat zat opgesloten in deze wedstrijd. We hebben totaal geen aanspraak gemaakt op ook maar één punt. NEC heeft goed gespeeld en terecht gewonnen. Dit was net niet des PSV’s, niet zoals wij het hele jaar hebben gespeeld. Voor mij was dit de slechtste wedstrijd van het seizoen.’