Van Nistelrooij beschermt zijn spelers: 'Ik kijk meer naar het grote geheel'
PRO

PSV stelde woensdag in het Philips Stadion teleur tegen Bodø/Glimt. Toch was Ruud van Nistelrooij mild voor zijn ploeg na de 1-1. De trainer heeft het vooral over het proces waarin hij met zijn nieuwe team en staf zit. Als hij de ontwikkeling van zijn elftal ziet, dan is Van Nistelrooij juist tevreden over de stappen die zijn gezet.

Wat is uw analyse van deze wedstrijd?

‘Ik kijk naar de kansen die wij hebben gehad en naar die van de tegenstander. Gebaseerd daarop hadden wij moeten winnen. Maar gebaseerd op ons spel en op hoe Bodø speelde, hadden wij, op de laatste tien, vijftien minuten na, ook de bal in de tweede helft. We creëerden daarin te weinig kansen, maar al met al hadden we genoeg mogelijkheden in de hele wedstrijd om deze te winnen. De realiteit is ook dat Walter Benítez ons heeft gered met die onwaarschijnlijke redding aan het einde en met een redding in de verre hoek daar een paar minuten voor. Maar de fase voor de laatste tien minuten was voor mij de beste van de hele wedstrijd.’

Jullie hadden moeten winnen, zegt u, beoordeelt u het gelijkspel dan als een valse start?

‘Nee, ik vind het resultaat teleurstellend, maar ik vind dit geen zeperd.’

'Als je de 4-0 tegen Arminia Bielefeld als referentie neemt, dan maken we reuzenstappen. Maar dat is mijn mening. Die twee wedstrijden zijn niet het hele seizoen'

Na de nederlaag tegen FC Twente hadden we een PSV verwacht dat uit was op eerherstel. Dat hebben we niet gezien.