Ruud van Nistelrooij blijft strijdbaar: 'Ik ga echt verder op deze koers'
PRO

PSV ging donderdag met 3-0 hard onderuit in en tegen Sevilla. De club uit Eindhoven heeft volgende week een wonder nodig om alsnog de volgende ronde van de Europa League te halen. Het lukt trainer Ruud van Nistelrooij vooralsnog niet om PSV stabiel te krijgen.

Jullie geven vlak voor rust en direct daarna de wedstrijd weg. Hoe verklaar je die slechte fase van je team?

‘In die periode maken we te veel fouten. Want als je de eerste helft hebt gezien, dan halen we gewoon een heel hoog niveau in een uitwedstrijd tegen Sevilla. We zetten de tegenstander onder druk, hadden veel balbezit en domineerden. We maken alleen zelf de goal niet. En dan komt er een black-out vlak voor rust waarin we drie keer een bal niet goed wegwerken en dan krijg je een hele zure 1-0 tegen.’

Luuk de Jong speelt voor dat doelpunt een bal buitenkant schoen bij een tegenstander in de voeten. Ben je dan boos op hem?

‘Nee, ik ben helemaal niet boos, het is vooral heel zonde, omdat we als team heel goed bezig waren. We doen ons zelf echt te kort met zulke momenten, waardoor het resultaat uiteindelijk dramatisch is. We haalden in grote delen van de wedstrijd een heel hoog niveau in een grote uitwedstrijd. Dat maakt het pijnlijk.’

'Het plan klopte tegen Sevilla. Het hoog druk zetten, de tegenstander vastzetten, de opbouw, het positiespel; het was gewoon genieten. Maar in drie momenten wordt de wedstrijd beslist'

Na een 3-0 nederlaag blijft dat niveau van de eerste helft niet hangen. Daar koop je niets voor.

‘Nee, het gaat hier om het resultaat. Maar ik kijk als trainer ook hoe dingen tot stand komen. We doen onszelf echt te kort. Bij de eerste goal, maar ook bij het tweede tegendoelpunt waar niet goed meegelopen wordt met de derde man. Op die momenten waren zij enorm effectief.’

Worden dan excuses gemaakt, door bijvoorbeeld Luuk de Jong?

Dit artikel helemaal lezen

Word nu VI PRO-lid en ontvang gratis de PSV kampioen-special. Duik diep in alles wat het afgelopen seizoen heeft gedefinieerd, van de weg naar het kampioenschap tot de ontknoping van de competitie. Nu 3 maanden voor maar €7,- per maand.