Gemengde gevoelens bij Fortuna Sittard: 'Ik was in staat om naar huis te lopen'

Na forse bezuinigingen in de zomer heeft Fortuna Sittard zich knap in de middenmoot van de Eredivisie genesteld. Maar na de thuiszege op Vitesse is er ook het besef dat het beter moet, bij zowel spits Kaj Sierhuis als trainer Danny Buijs.

Fortuna Sittard
3 - 1
Vitesse
Vitesse

Welk cijfer geef je een spits die twee keer heeft gescoord, maar ook twee grote kansen niet heeft benut én tot twee keer toe een penalty heeft gemist? Kaj Sierhuis zoekt zaterdagavond zelf mee naar een antwoord. 'Even los van die goals en die penaltymomenten denk ik dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld', zegt de aanvaller van Fortuna Sittard, dat een deplorabel Vitesse net met een 3-1 overwinning heeft gespaard. 'Ik was balvast, heb het team kunnen helpen. Ook een paar slordige momenten, dat is sowieso een puntje van kritiek. In de eerste helft vier redelijke kansen, waarvan twee gemaakt. Een prima score, denk ik. Een 8, misschien een 9 voor de eerste helft. Na rust werd ik minder in het spel betrokken. En die twee penalty’s, tja. Dat heb ik niet goed gedaan. Een zesje, voor de tweede helft. Kom ik uit op een 7, misschien net een 8.'