Een bijna onmogelijke wederopstanding van Feyenoord
PRO

In deze serie blikken we terug op beroemde wedstrijden die een plaats in het collectieve geheugen verdienen. De elfde aflevering gaat over een duel van achttien jaar geleden waarin Feyenoord, twee weken voor Pasen, een nooit meer verwachte herrijzenis voltooide.

Ontmoetingen tussen De Graafschap en Feyenoord op De Vijverberg staan eigenlijk altijd garant voor spektakel. We zouden er moeiteloos een aflevering of zes in deze serie mee kunnen vullen. Meest doelpuntrijk was de editie van 7 oktober 1973. Binnen een kwartier stond het 0-3, maar Feyenoord zou Feyenoord niet zijn als het de tobbende tegenstander niet liet terugkomen in de wedstrijd. Bij rust was het dan ook 4-3 voor de thuisploeg, die in de tweede helft alsnog moest buigen: 5-7, met vlak voor tijd de laatste Doetinchemse treffer van Guus Hiddink.

Dit verhaal is afkomstig uit de nieuwste VI. Bekijk hier wat er nog meer in de laatste editie staat!

Dit artikel helemaal lezen

Word nu VI PRO-lid en ontvang gratis de PSV kampioen-special. Duik diep in alles wat het afgelopen seizoen heeft gedefinieerd, van de weg naar het kampioenschap tot de ontknoping van de competitie. Nu 3 maanden voor maar €7,- per maand.