De Keijzer geniet van volle Kuip: 'Geeft een adrenalinekick'
PRO

FC Utrecht moest zondag in blessuretijd buigen voor Feyenoord (2-1). Toch kon doelman Fabian de Keijzer terugkijken op een uitstekend optreden. In gesprek met de 21-jarige doelman over een volle Kuip, een gele kaart voor tijdrekken en zijn eigen ontwikkeling.

Vorige week ging het weer eens over Neerlands bekendste voetbalmonument. Maanden, zo niet jaren was Rotterdam verdeeld over de toekomst van de eigen Kuip. Volgens de één is het gedateerd en rijp voor de sloop, volgens de ander moet het per direct op de werelderfgoedlijst van Unesco. Vooralsnog gebeurt er vrij weinig in Rotterdam-Zuid. Op een paar nieuwe likjes verf op de muur na blijft De Kuip voorlopig wat het is: een voetbaltempel.

Dat bleek zondagmiddag. Diep in blessuretijd legde Luis Sinisterra de bal in het verre hoekje. Rotterdam-Zuid ontplofte. Op datzelfde moment stortte Fabian de Keijzer naar de grond. Verslagen. Boos. Ondanks zijn 1 meter 93 kwam de Utrecht-doelman net tekort om de bal van Sinisterra te stoppen. Had die bal het net niet gevonden, dan was de keeper uit Leusden man of the match geworden. De pas 21-jarige doelman leek zondagmiddag elke minuut een beetje langer en groter te worden. Hij groeide in de wedstrijd. Toch moest hij zich gewonnen geven.