Schuiftrucs Nagelsmann zitten Bayern dwars in Duitse kraker
PRO

Het tweede competitie-treffen tussen Duitslands titelfavorieten verloopt vrijwel exact hetzelfde als in de heenronde: Bayern München domineert voor rust, RB Leipzig countert zich aan de hand van een slim wedstrijdplan na rust bijna naar een stuntzege, een gelijke stand staat na negentig minuten op het scorebord (0-0). Hoe Julian Nagelsmann met een paar effectieve tactische trucs Die Rekordmeister wederom dwars zit.

Hoewel RB Leipzig onder leiding van Nagelsmann in de eerste helft naar de koppositie is gedenderd met het voor Die Roten Bullen typerende hoge-druk-voetbal, toont de jonge trainer zich in München bewust van het nog altijd enorme individuele kwaliteitsverschil tussen zijn ploeg en Bayern. In de Allianz Arena past Leipzig zich aan, om te compenseren voor de krachten van de thuisploeg, waar het sinds de komst van interim-trainer Hansi Flick weer is gaan lopen.