'Zwoegend' Cambuur droomt al van bekerfinale

Reacties

Aanvoerder Erik Bakker en trainer Sipke Hulshoff waren er het over eens na het bereiken van de halve finale: SC Cambuur had historie geschreven door FC Utrecht na penalty's te verslaan. 'Nu moeten we 'm ook doortrekken naar de finale', aldus Hulshoff.

'Zwoegend' Cambuur droomt al van bekerfinale

Zowel Bakker als Hulshoff stond na afloop redelijk nuchter voor de camera van FOX Sports. Het besef wat ze zojuist hadden bereikt, was er wel degelijk. 'Prachtig, dit is voor de hele club echt een unicum', zei Bakker. 'Dit is geschiedenis voor de club. Dit is één keer eerder gebeurd toen ze nog onder de naam VV Leeuwarden speelden, maar voor het eerst onder de naam SC Cambuur', vulde Hulshoff aan.

Bakker erkende dat hij en zijn ploeggenoten wel tot het gaatje moesten gaan, nadat Giovanni Troupée vlak voor tijd toch nog een verlenging uit het vuur had gesleept (2-2). 'Het was tegenhouden. Dat was voor ons heel zwaar. Het was zwoegen. Maar dat maakt het uiteindelijk wel extra mooi', zei de 26-jarige middenvelder die zowel in de reguliere speeltijd (de gelijkmaker vlak na rust) als in de strafschoppenserie een penalty (de eerste) benutte.

Hulshoff ging met een slecht gevoel de verlenging in, maar dat veranderde al snel toen Sébastien Haller en Nacer Barazite twee grote kansen misten. Toen kreeg de Cambuur-coach het gevoel dat het wel eens de avond van Cambuur kon worden. 'Dat is gebleken.' Zenuwslopend was het wel, zeker toen Farshad Noor verzuimde de strafschoppenserie te beslissen. 'Het was uiteindelijk pas de achtste of negende penalty die beslissend was. Maar het was een geweldige avond.'

Toen Jamiro Monteiro na een nieuwe misser van Kristoffer Peterson opnieuw mocht aanleggen voor de eerste halvefinaleplaats in de clubhistorie, wist Hulshoff dat het niet meer fout zou gaan. 'Ik heb rustig gekeken. Na de derde misser had ik wel het gevoel: nu gaat Jamiro Monteiro 'm maken. Dan is de ontlading natuurlijk gigantisch. Al met al een stukje geschiedenis in de historie van Cambuur', aldus Hulshoff, die net als Bakker nu hoopt op een thuiswedstrijd.

Penalty
De kwartfinale tegen Utrecht was ook curieus omdat Pol van Boekel zijn beslissing om een penalty te geven aan de thuisploeg terugdraaide na het zien van de videobeelden. 'Ik liep zelf ook al naar de vierde man', reageerde Hulshoff. 'Wij zagen gelijk al dat het een gevaarlijk-spel-situatie was en dat Omar El Baad bijna in zijn gezicht werd geraakt door een omhaal. Dat gaf ik aan bij de vierde man en toen had ik al wel het gevoel dat-ie een vrije trap zou geven als-ie de beelden terug zou kijken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.