Zwitserse kerstmededeling zet kwaad bloed bij cultheld Van Eck

Reacties

René van Eck keert niet als redder in nood terug bij FC Luzern. De Rotterdamse cultheld met de lange manen heeft het helemaal gehad met zijn Zwitserse oude liefde.

Zwitserse kerstmededeling zet kwaad bloed bij cultheld Van Eck
© Pro Shots

De 53-jarige Van Eck heeft een rijk verleden in dienst van FC Luzern. Hij was in de jaren negentig bijna negen jaar lang de rots in de branding. In 2006 leidde hij de Zwitserse club als trainer weer naar het hoogste niveau. Een rentree op de bank van Luzern lonkte voor de cultheld met de lange manen.

Van Eck was nadrukkelijk in beeld om dreigende degradatie te voorkomen. Hij kwam daartoe vorige week vanuit Rotterdam naar Zwitserland om te praten met technisch directeur Remo Meyer, die de Nederlander persoonlijk van het vliegveld kwam halen. Inmiddels is die relatie helemaal bekoeld.

Meyer had Van Eck dinsdag laten weten dat de Nederlander niet de opvolger van de ontslagen Thomas Häberli zou worden. 'Zonder uitleg', aldus Van Eck in Luzerner Zeitung. Het was meer dan alleen de afzegging die kwaad bloed zette. Notabene op de middag voor het in Zwitserland belangrijke Heiligenabend werd de boodschap overgebracht. 'Het gaat niet om de keuze voor de een of voor de ander, maar om de behandeling', zei Van Eck, die niet meer gebeld hoeft te worden. 'Ik zal nooit meer voor Luzern werkzaam zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.