Zwitserse keeper Hitz verkiest vakantie boven WK

Reacties

Een zeer opmerkelijk bericht uit Zwitserland: Marwin Hitz werd opgenomen in de WK-selectie van het land, maar heeft aan bondscoach Vladimir Petkovic laten weten geen trek te hebben in het toernooi in Rusland.

Zwitserse keeper Hitz verkiest vakantie boven WK

De dertigjarige Hitz werd opgeroepen als derde doelman achter Roman Bürki en Yann Sommer, maar gaat liever lekker op vakantie dan dat hij de komende weken slijt op de reservebank van Zwitserland. Petkovic heeft nu RB Leipzig-keeper Yvon Mvogo toegevoegd aan zijn WK-selectie.

Hitz wordt overigens nadrukkelijk in verband gebracht met Borussia Dortmund, dat hem wil strikken als opvolger van de gestopte tweede keeper Roman Weidenfeller. Mogelijk is die naderende transfer voor Hitz, nu nog speler van FC Augsburg, ook een reden geweest om te bedanken voor het WK zodat hij zich na zijn vakantie volledig fit bij zijn nieuwe club kan melden.

Zwitserland neemt het in de poulefase van het WK op tegen Brazilië, Costa Rica en Servië. Op 17 juni komt het land voor het eerst in actie, Brazilië is dan de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.