Zwitserland zet door omstreden penalty flinke stap richting WK

Reacties

Zwitserland heeft donderdagavond goede zaken gedaan in het tweeluik met Noord-Ierland voor een WK-ticket. In het eerste play-offduel werd er nipt, maar verdiend gewonnen na een omstreden penalty: 0-1.

Zwitserland zet door omstreden penalty flinke stap richting WK

Tijdens de WK-kwalificatie won Zwitserland negen van de tien wedstrijden. Toch eindigde het land op doelsaldo als tweede in de groep achter Portugal. Noord-Ierland was op zijn beurt met negentien punten runner-up achter Duitsland. De kwaliteit van de Zwitsers was van begin af aan duidelijk in Noord-Ierland. De uitploeg dicteerde en kreeg verreweg de meeste kansen. Arsenal-speler Granit Xhaka schoot echter tweemaal van afstand over, Benfica-spits Haris Seferovic werkte van dichtbij te slap af.

Nadat beide ploegen met de brilstand op het scorebord gingen rusten, stelde Zwitserland na een klein uur ietwat gelukkig orde op zaken. Eerst miste opnieuw Seferovic een dikke kans na een vlot lopende aanval, niet veel later ontving Xherdan Shaqiri een hoge voorzet, die de buitenspeler in één keer uit de lucht wilde nemen. De bal belandde op het lichaam van Corry Evans, waarna de scheidsrechter van dienst ietwat dubieus wegens vermeend hands met zijn hand naar de stip wees. Ricardo Rodríguez faalde niet van elf meter en bracht Zwitserland op een verdiende voorsprong: 0-1.

Dit bleek, bij een gebrek aan een écht slotoffensief van Noord-Ierland, de eindstand. Zondag 12 november gaan de Noord-Ieren op bezoek bij Zwitserland. De EK-debutant van 2016 hoopt de 0-1 achterstand goed te maken. De uiteindelijke winnaar van het tweeluik gaat naar het WK in Rusland komende zomer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.