Zweedse stormloop wordt Red Flames laat fataal: dapper België strijdend ten onder

Reacties

België kan het EK met opgeheven hoofd verlaten. The Red Flames verweerden zich kranig tegen het zwaar favoriete Zweden, mochten lang hopen op een regelrechte stunt, maar moesten zich in de extra tijd alsnog overgeven aan de nummer twee van de wereld.

Zweedse stormloop wordt Red Flames laat fataal: dapper België strijdend ten onder
© Pro Shots
Zweden
Zweden
1 - 0
België
België

België begon als underdog aan het duel met Zweden. Onze zuiderburen verzekerden zich voor het eerst in de historie van de kwartfinale op het EK en namen het op tegen de runner-up van de wereldranglijst. Zweden kon geen beroep doen op Hanna Glas en Emma Kullberg, die beiden positief testten op het coronavirus. Zonder het tweetal waren de Scandinaviërs de bovenliggende partij, maar België maakte er een echte wedstrijd van.

The Red Flames overleefden hachelijke momenten en hielden met kunst- en vliegwerk stand. Dat was mede te danken aan Nicky Evrard, die een puike wedstrijd keepte in Leigh. Dat was nodig ook, want Zweden liet liefst 34 doelpogingen noteren. België kon daar maar drie schoten tegenover zetten. Dat bleek te weinig, want de Zweden sloegen in de extra tijd alsnog genadeloos toe.

Sembrant doet het
België leek een corner weg te werken, maar de bal bleef hangen. Linda Sembrant stond op het juiste moment op de juiste plaats om de bal van dichtbij binnen te werken (1-0). Dat betekent dat België met opgeheven hoofd naar huis vliegt, maar dat Zweden zich plaatst voor de halve finale van het EK. Daarin neemt de ploeg van Peter Gerhardsson het op tegen gastland Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.