Zweeds droomdebuut voor voormalig Groningen-speler Abraham

Paulos Abraham kende een droomdebuut als speler van IFK Göteborg. De aanvaller, gehuurd van FC Groningen, scoorde al na achttien minuten spelen.

Abraham viel in de slotfase in en scoorde in de 84e minuut voor het eerst voor Göteborg. Hij omspeelde de keeper knap en rondde uiteindelijk af. Met zijn doelpunt maakte hij de nederlaag van de Zweedse club draaglijker, want die verloor uiteindelijk met 1-4.

FC Groningen nam Abraham in de zomer van 2021 voor twee miljoen euro over van AIK Stockholm, waarmee hij de vierde duurste speler in de clubgeschiedenis was. Sportief verliep het moeizaam in de Euroborg en daarom besloot Groningen om Abraham te verhuren. Hij speelt tot het einde van het jaar voor Göteborg. De club heeft een optie tot koop.