Zweden meldt zich achter Oranje voor tweede plek

Zweden boekte dinsdagavond een nipte, maar belangrijke zege op Moldavië. In Solna werd het 2-1 waardoor de ploeg in Groep E, waarin Oranje aan kop gaat, op gelijke hoogte komt met Hongarije.

Zweden meldt zich achter Oranje voor tweede plek

Bij de Zweden startten vier Eredivisie-spelers in de basis. Andreas Isaksson (PSV), Andreas Granqvist (FC Groningen), Pontus Wernbloom (AZ) en Emir Bajrami (FC Twente) verschenen allen aan de aftrap.

Na precies een halfuur spelen tekende Michael Lustig voor de openingstreffer. Het openingsdoelpunt kwam enigszins fortuinlijk tot stand. De Zweed voorkwam al glijdend dat de bal over de achterlijn verdween en zag vervolgens tot zijn eigen blijdschap de bal in de korte hoek verdwijnen. Doelman Stanislav Namasco werd weliswaar verrast doordat een verdediger de bal toucheerde, maar ging allerminst vrijuit: 1-0.

Vlak voor rust kreeg Zlatan Ibrahimovic (foto) met een strafschop de unieke gelegenheid de marge te vergroten. Maar de spits van AC Milan faalde. In het tweede bedrijf hield Zweden, met Viktor Elm (SC Heerenveen) als invaller, de voorsprong vast. Sebastian Larsson vergrootte de marge met een handig puntertje naar twee, waarna Alexandr Suvorov met een zeer fraaie volley de eindstand op 2-1 bepaalde.

Door de zege evenaarde Zweden het puntentotaal van Hongarije, dat het vanavond opneemt tegen Oranje in de Amsterdam Arena. Kanttekening is wel dat de Hongaren, zonder het duel in Amsterdam meegerekend, al een wedstrijd meer afwerkten. <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's