Zweden, Denemarken en Spanje snel klaar

Zweden, Spanje en Denemarken hadden alle niet veel tijd nodig om de overwinning veilig te stellen in Groep F van de EK-kwalificatie.

Zweden-IJsland 5-0
Zweden walste over IJsland heen. Al na 51 minuten stond de 5-0 eindstand op het scorebord. Marcus Allbäck startte het feest door de bal binnen te tikken nadat doelman Árni Arason een uithaal van Tobias Linderoth alleen kon keren. Anders Svensson en Olof Mellberg vergrootten het verschil op slag van rust tot drie. In de vijftigste minuut leverde ook Markus Rosenberg zijn bijdrage. Svensson zette hem vrij voor het doel en de voormalig Ajacied rondde koel af: 4-0. Eén minuut later was het opnieuw de beurt aan Allbäck. Hij profiteerde van consternatie ontstaan na een vermeende handsbal in de IJslandse zestien en knalde van dichtbij de 5-0 achter Arason.

Liechtenstein-Spanje 0-2
Met twee doelpunten in de eerste veertien minuten plaveide David Villa de weg naar de gemakkelijke Spaanse overwinning op Liechtenstein. Francesc Fabregas stuurde Villa in de achtste minuut weg, de spits rekende af met twee verdedigers, omspeelde doelman Peter Jehle en prikte de eerste goal in het doel. In de veertiende minuut bood hij meer spektakel. Na een voorzet van David Silva knalde hij de bal uit omhaal tegen de touwen. Spanje vervolgens heel erg ontspannen de wedstrijd uit, waarin vooral sprake was van eenrichtingsverkeer.

Letland-Denemarken 0-2
De Denen deden wat ze moesten doen in de hoop nog in aanmerking te komen voor deelname aan het EK. Net als Spanje beslisten zij het duel al in het eerste kwartier. Dennis Rommedahl scoorde twee keer binnen drie minuten. In de vijftiende minuut spurtte hij richting doel om beheerst doelman Aleksandrs Kolinko te kloppen. Even later gevolgd door een rake volley na een pass van Martin Jørgensen.

Zweden bezet de koppositie met zestien punten uit zeven duels, Spanje is tweede op een achterstand van een punt. Denemarken bezet de vierde plaats met vijf punten minder dan de Zweden.

{"title":"Nu 50x je inleg voor zege van Oranje op Canada!","titleMobile":"Nu 50x je inleg voor zege van Oranje op Canada!","odd":"50.00","url":"https://b1.trickyrock.com/redirect.aspx?pid=85963507&bid=37519&6DE=Testclick","bookmaker":{"name":"Unibet (Kambi)","id":5000,"lightIconUrl":"/dam/jcr:9e3975da-a577-48bd-9e59-8576787a688c/unibet20new20logo20large1-black.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:f8717da0-9ada-466e-af1d-adf75a1cde42/unibet20new20logo20large1.svg","iconSize":27},"image":"jcr:7b999952-83e4-4cfb-b088-54dcde5a7640","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Oranje donderdagavond in De Kuip van Canada? Unibet pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Oranje donderdagavond in De Kuip van Canada? Unibet pakt uit met een welkomstactie (24+)."}