Zware blessure Mendy duwt City alweer richting transfermarkt

Reacties

Manchester City kan maanden geen beroep doen op Benjamin Mendy. Manager Pep Guardiola heeft bevestigd dat de linksback afgelopen weekend tegen Crystal Palace een zware knieblessure heeft opgelopen.

Zware blessure Mendy duwt City alweer richting transfermarkt

'Woensdag reist hij af naar Barcelona voor een onderzoek, dan wordt alles duidelijk. Maar we hebben al gezien dat het lang gaat duren, langer dan we verwacht hadden. Het ergst is dit voor Benjamin zelf. Ik leef enorm met hem mee', aldus Guardiola, wiens ploeg ook sportief een tik krijgt. 'Voor de manier waarop wij spelen is hij een unieke speler. Dit is een klap.'

Mendy heeft vrijwel zeker schade aan zijn kruisband opgelopen, wat zou betekenen dat hij zes tot negen maanden aan de kant staat. De afgelopen zomer voor 57,5 miljoen euro van AS Monaco overgekomen linksback maakte in zijn eerste weken in Manchester veel indruk. Bovendien is hij de enige echte linksback in de selectie van City, waardoor Guardiola genoodzaakt lijkt om in januari op zoek te gaan naar een alternatief.

'We zullen zien of we in januari een vervanger kopen. We wilden eigenlijk volgend jaar zomer pas een extra linksback halen. We hebben ook de nodige alternatieven binnen onze selectie. Danilo, Fabian Delph, Fernandinho en zelfs Oleksandr Zinchenko kunnen daar spelen', besloot Guardiola na de 2-0 zege op Shakhtar Donetsk in de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.