Zwalkend Roda JC hoopt op ommekeer à la Heracles 2014/15

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. Heracles Almelo ontvangt zaterdagavond het dramatisch presterende Roda JC Kerkrade.

Zwalkend Roda JC hoopt op ommekeer à la Heracles 2014/15
 
Speelronde6
Aftrap19.45 uur
ScheidsrechterBjörn Kuipers

• Heracles Almelo rekende tijdens de eerste speelronde verrassend af met Ajax, maar pakte sindsdien nog maar twee puntjes. Roda JC Kerkrade kan alleen maar dromen van de score van Heracles: de Limburgers zijn als enige team na vijf speelrondes nog puntloos.

• Het affiche Heracles Almelo - Roda JC stond twaalf keer op het programma in de Eredivisie. De thuisploeg zette de helft van de ontmoetingen in winst om, Roda JC een kwart. Tot drie keer toe bleef een winnaar uit.

Ook Willem II was vorige week te sterk voor Roda JC.

• In de afgelopen vier speelrondes verzamelde Heracles Almelo welgeteld twee punten. Alleen Excelsior (één punt) en Roda JC Kerkrade (nul punten) presteerden slechter in die periode.

• Sinds de start van het seizoen 2015/16 pakte Heracles maar twee puntjes tegen Roda JC. Tegen alle clubs die sindsdien altijd actief zijn geweest in de Eredivisie deden de Almeloërs het alleen slechter tegen Feyenoord (één punt) en AZ (nul punten).

Bram Castro komt met Heracles zijn oude club Roda JC tegen.
Bram Castro komt met Heracles zijn oude club Roda JC tegen.

• In dit nog prille seizoen trof Heracles liefst vijf keer doel in het laatste half uur. Voorafgaand aan deze speelronde was dat samen met Vitesse het vaakst.

• Heracles Almelo - Roda JC is ook een beetje de Bram Castro-derby. De keeper hield voor Heracles achttien keer de nul in 85 Eredivisie-duels. In dienst van Roda JC kwam Castro tot zestien clean sheets in 99 competitiewedstrijden.

Heracles Almelo verloor vorige week nipt van PEC Zwolle.

• Roda JC ging, inclusief afgelopen seizoen, in zijn laatste zes Eredivisie-duels onderuit. Dat is ex aequo de slechtste reeks in de clubhistorie. In het voorjaar van 2014 leden de Limburgers ook zes competitienederlagen op rij.

• Een slecht voorteken voor Roda JC is dat zes van de zeven teams die deze eeuw een jaargang inzetten met vijf verliesbeurten aan het einde van de rit degradeerden. Heracles Almelo in 2014/15 is de uitzondering op de regel.

De laatste vijf edities van Heracles Almelo - Roda JC Kerkrade:

SeizoenUitslag
2011/122-1
2012/135-1
2013/142-1
2015/160-5
2016/172-2
'Aanvallende speelstijl lijkt te veel gevraagd voor spelers Roda JC'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.