Zwalkend Celta ontslaat coach Lotina

Miguel Ángel Lotina is niet langer coach van Celta de Vigo. Na de 5-2 thuisnederlaag tegen Real Sociedad van afgelopen zondag vond de clubleiding van Celta het welletjes, gezien de slechte resultaten in de Primera División van dit seizoen. Celta neemt na 21 speelronden de zeventiende plaats in met een voorsprong van slechts een punt op nummer achttien Real Zaragoza, dat onder de degradatiestreep staat.

Zwalkend Celta ontslaat coach Lotina

Maandagmiddag besloot het bestuur van Celta om Lotina te vervangen. De Baskische trainer had 's ochtends nog de training geleid. Hij was bezig aan zijn tweede seizoen bij de Galicische club.

In zijn eerste jaar als coach bij Celta boekte hij direct een groot succes, door de club voor het eerst in diens historie naar de (voorrondes) van de Champions League te loodsen. Dit seizoen bleef Celta in Europa overeind, met een plaats bij de laatste zestien van de Champions League als gevolg. In die zestiende ronde wacht een tweestrijd met Arsenal. Bovendien neemt de club in eigen land ook nog deel aan de kwartfinales van de Copa Del Rey, waarin ze komende woensdag moet proberen een 4-2 achterstand weg te poetsen tegen Alavés.

Ondanks het succes in het veld, zou de coach geregeld overhoop hebben gelegen met enkele spelers in zijn selectie. Toch neemt linkerflankspeler Juanfran het op voor zijn coach: 'Het ontslag van Lotina bevalt me niet. Volgens mij is het niet goed', reageerde Juanfran op Radio Marca. 'Ik ben het niet eens met de beslissing, maar respecteer ze wel. Maar ik denk dat de coach en de spelers er samen voor hadden kunnen zorgen dat Celta weer de weg omhoog zou inslaan. Ik hoop maar dat ze een goede vervanger aanstellen.'

Bekijk hier al onze video's