Zwak Sparta overleeft met moeite en hekelt VAR in Emmen

Reacties

Sparta Rotterdam heeft met pijn en moeite een 0-0 gelijkspel uit het vuur gesleept op bezoek bij FC Emmen. De Jupiler League-club was over de gehele wedstrijd de betere, maar kwam na een klein uur spelen ook goed weg.

Zwak Sparta overleeft met moeite en hekelt VAR in Emmen

Op dat moment werd Stijn Spierings na een vrije trap van Thomas Verhaar namelijk opzichtig vastgehouden. Arbiter Allard Lindhout zag het niet, videoscheidsrechter Jeroen Manschot durfde geen oordeel te vellen en na het bekijken van de beelden besloot Lindhout het spel te hervatten met een doeltrap, tot woede van iedereen van Sparta.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een eventuele voorsprong voor Sparta was overigens niet verdiend geweest. De Rotterdammers begonnen nog aardig in Emmen en kregen na een fraai hakje van Fred Friday via Robert Mühren een enorme kans, maar doelman Dennis Telgenkamp redde fraai. Verder was het erg pover wat Sparta liet zien.

Emmen speelde met iets meer aanvallende intenties, maar werd eigenlijk alleen gevaarlijk uit standaardsituaties. Youri Loen liet keer op keer zien over een bovengemiddelde trap te beschikken en Sparta bleef met hangen en wurgen overeind. Keeper Leonard Nienhuis, in de vorige ronde van de play-offs nog zeer matig tegen FC Dordrecht, redde enkele keren goed.

In de laatste tien minuten probeerde FC Emmen met een slotoffensief toch nog de 1-0 te forceren. Sparta wankelde en stond op instorten. Uiteindelijk werd er echter niet meer gescoord, waardoor de beslissing zondag zal vallen op Het Kasteel. Daar heeft FC Emmen, mits er gescoord wordt, voldoende aan een gelijkspel om te promoveren naar de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.