Zwak optreden verdediging breekt Roma op in Bologna

Hoewel AS Roma in aanvallende zin op dreef was, heeft het door de weinig waterdichte defensie genoegen moeten nemen met een punt in de uitwedstrijd tegen Bologna. Maarten Stekelenburg zag vanaf de bank hoe zijn concurrent Mauro Goichoechea (foto) in Stadio Renato Dall'Ara drie treffers moest toestaan: 3-3

Hoewel Roma door de blessure van Mattia Destro en de schorsing van Erik Lamela met middenvelder Miralem Pjanic als rechterspits aantrad, had het elftal van trainer Zdenek Zeman geen moeite met scoren op bezoek bij Bologna. Al na negen minuten opende de jeugdige Alessandro Florenzi de score na een steekpass van Francesco Totti.

Bologna deed dankzij de attent op een rebound reagerende Alberto Gilardino al gauw wat terug, maar één minuut na diens treffer bracht Pablo Osvaldo Roma opnieuw op voorsprong. In de achttiende minuut kopte de volledig vrijgelaten Romeinse clubtopscorer zijn elfde competitietreffer tegen de touwen uit een voorzet van Pjanic.

Roma slaagde er echter niet in om die voorsprong vast te houden tegen Bologna, dat eerder dit seizoen bij de 3-2 zege in Stadio Olimpico nog met succes terugkwam van een 2-0 achterstand. Nog voor rust had de van Juventus gehuurde aanvaller Manolo Gabbiadini de stand gelijk getrokken en tien minuten na rust profiteerde invaller Cristian Pasquato van een misverstand tussen Nicolás Burdisso en doelman Goicoechea.

Burdisso liet zich bij de 2-2 ook al aftroeven door Gabbiadini, maar ondanks het defensieve geschutter pakte Roma in de slotfase nog een punt. Panagiotis Tachtisidis, die in de basis startte als vervanger van de geblesseerde Daniele De Rossi, kopte raak uit een vrije trap van Totti. Vervolgens kreeg Osvaldo nog een goede kopkans en trof Alessandro Diamanti aan de andere kant van het veld de paal.

Met het zwaar bevochten punt houdt Roma enigszins aansluiting op de subtop. AC Milan staat nog op gelijke hoogte met 34 punten, maar kan met een overwinning op Atalanta Bergamo drie punten uitlopen. Bologna blijft onderin de middenmoot hangen met 22 punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.