Zwak Barcelona is nog lang niet van Napoli af

Reacties

Zonder te imponeren heeft Barcelona zich een aardige uitgangspositie verschaft in de achtste finale van de Champions League. De Catalanen knokten zich naast Napoli.

Zwak Barcelona is nog lang niet van Napoli af
© Pro Shots
Napoli
Napoli
1 - 1
Barcelona
Barcelona

Tijdens de laatste speelronde in de groepsfase zaten Carlo Ancelotti en Ernesto Valverde nog op de bank bij respectievelijk Napoli en Barcelona, dinsdag namen hun opvolgers Gennaro Gattuso en Quique Setién het tegen elkaar op. Het zegt veel over de hectische periode die zowel Napoli als Barcelona achter de rug heeft. Beide teams zitten de laatste weken weer in de lift, getuige ook de koppositie die de Catalanen afgelopen weekeinde veroverden.

Bij Barcelona stond Frenkie de Jong gewoon in de basis, nadat hij afgelopen weekeinde nog genoegen moest nemen met een rol als invaller tegen Eibar. Ook de Nederlander kon niet voorkomen dat Barcelona moeizaam speelde in de eerste helft. Zoals verwacht liet Napoli de Catalanen het spel maken, maar grote mogelijkheden leverde dat optische overwicht niet op.

Zelfs Lionel Messi kwam nauwelijks in het stuk voor door de goede organisatie bij Napoli, dat er af en toe gevaarlijk uitkwam. Na een zo'n uitbraak na een half uur rondde Mertens op zeer fraaie wijze af. De Belg schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied raak en evenaarde daarmee Marek Hamsik als clubtopscorer van Napoli. Vlak voor rust verzuimde Kostas Manolas de marge van de thuisploeg te verdubbelen: de Griek schoot net naast.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het bleek een dure misser, want Barcelona speelde na rust iets beter. Langzaam maar zeker werd Napoli naar achteren gedrukt en na een klein uur herstelde Antoine Griezmann de balans. De topscorer van het EK 2016, die voor rust maar zes keer de bal beroerde, rondde overtuigend af na voorbereidend werk van Nélson Semedo.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Barcelona drukte vervolgens niet door en had het geluk dat José Callejón een zeer riante mogelijkheid onbenut liet. De Spanjaard faalde oog in oog met Marc-André ter Stegen, die fraai redde. Op dat moment was de geblesseerd geraakte Mertens al vervangen door Arek Milik. Beide teams dwongen daarna nog maar weinig af. In de slotfase werd Arturo Vidal nog van het veld gestuurd na een overtreding op Mário Rui (gele kaart) en zijn rol in het daaropvolgende opstootje (nog een gele kaart).

Barcelona mist bij de return naast Vidal ook Sergio Busquets, die tegen een 'fatale' gele kaart aanliep. Gerard Piqué liep bovendien in de toegevoegde speeltijd nog een blessure op, een nieuwe zorg met de Clásico (zondag) in aantocht. Over 22 dagen is de return in Camp Nou en dan zal blijken of Barcelona zijn fraaie reeks in de Champions League voortzet. Sinds het seizoen 2007/08 haalden de Catalanen altijd minimaal de laatste acht in het miljardenbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.