Zwaar gefrustreerd Man United mag blij zijn met een punt in Newcastle

Reacties

Manchester United heeft zich maandagavond stukgebeten op Newcastle United. Het was zelfs aan doelman David de Gea te danken dat The Red Devils een punt overhielden aan het bezoek aan St. James' Park.

Zwaar gefrustreerd Man United mag blij zijn met een punt in Newcastle
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
1 - 1
Manchester United
Manchester United

Manchester United begon met veel vertrouwen aan het uitduel met Newcastle. Onder interim-manager Ralf Rangnick werden de laatste twee Premier League-duels met prima spel gewonnen. In St. James' Park zorgde de rentree van Raphaël Varane in de basis voor een extra boost. Het dramatisch presterende Newcastle leek een ideale prooi om die reeks voort te zetten.

De ploeg van Eddie Howe begn echter ijzersterk aan de wedstrijd en kwam binnen zeven minuten al op voorsprong. Uitgerekend Varane liet zich aftroeven en Newcastle profiteerde razendsnel. Allan Saint-Maximin kreeg de bal aan de linkerkant, kwam naar binnen en schoot hem met rechts hard in de verre bovenhoek: 1-0.

De gasten moesten zo al vroeg in de achtervolging en dat verliep allesbehalve soepel. Manchester United speelde buitengewoon slordig en dat leverde veel onderlinge irritaties op. Vooral Cristiano Ronaldo uitte keer op keer zijn frustratie met duidelijke handgebaren en een stevige overtreding die hem geel opleverde. De gasten kregen wel wat kansen, maar de grootste was kort na rust voor Newcastle. Deze keer had De Gea wel een antwoord op een inzet van Saint-Maximin.

De Spanjaard hield The Red Devils niet voor het eerst dit seizoen in leven. Man United hield zo hoop op een comeback. Edinson Cavani en Jadon Sancho moesten dat als invallers voor elkaar krijgen. Het was de Uruguayaan die in de 71ste minuut de gelijkmaker forceerde. De actief ingevallen Cavani werkte een voorzet van Diogo Dalot in twee instanties binnen: 1-1.

Newcastle zag vervolgens met Saint-Maximin en Callum Wilson zijn twee meest gevaarlijke spelers geblesseerd uitvallen, maar zelfs toen konden de gasten uit Manchester niet profiteren. Ook Cavani liet zijn grote onvrede blijken, hij kafferde onder anderen ploeggenoot Alex Telles uit na een onhandige actie.

In de slotfase waren de beste kansen vervolgens voor Newcastle. Jacob Murphy raakte de paal en Miguel Almirón dwong De Gea tot een geweldige redding, zijn zevende (!) van de avond. Zo behoedde hij Manchester United voor een nederlaag. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.