Zuur toetje voor De Graafschap: 'Maar nog steeds een prima uitgangspositie'

Reacties

Zes clubs uit de Keuken Kampioen Divisie beginnen zaterdag al aan de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Een behoorlijk bitterzoet toetje met een zure bijsmaak voor De Graafschap, dat accepteert dat het niet langer topfavoriet is.

Zuur toetje voor De Graafschap: 'Maar nog steeds een prima uitgangspositie'
© Pro Shots
De Graafschap
De Graafschap
2 - 3
Roda JC Kerkrade
Roda JC Kerkrade

Om 16.30 uur wordt NAC Breda - FC Volendam gespeeld, om 21.00 uur Almere City FC - NEC, maar tussendoor (om 18.45 uur) is het tijd voor De Graafschap - Roda JC. De drie winnaars van die duels plaatsen zich voor de halve finale van de play-offs, maar voor De Superboeren had de klus eigenlijk al geklaard moeten zijn. De ploeg van Snoei had aan een zege op de slotdag genoeg voor directe promotie, maar in een krankzinnig slot ging het hopeloos mis.

Na afloop likte Snoei al de wonden, terwijl spits en routinier Ralf Seuntjens baalde van de houding van tegenstander Helmond Sport, dat van De Vijverberg vertrok met een 0-0 gelijkspel. Nu is de blik in Doetinchem echter alweer vooruit gericht, want er moet thuis gewonnen worden van de Limburgers. 'Op doelgemiddelde voorbijgestreefd, hoe pijnlijk kan het zijn?', zo blikte Snoei tegenover ESPN toch nog even terug. Daarna legde hij uit hoe hij zijn spelers weer probeerde op te lappen.

Dat doet Snoei vooral door positief te blijven. 'Ik probeerde aan de jongens te laten zien dat we door onze (nog steeds prima) uitgangspositie twee keer thuis spelen, dus we hoeven niet te reizen. En als de deelnemende Eredivisieclub onderweg sneuvelt, dan spelen we de eventuele finale óók thuis. Dat zijn allemaal dingen om je aan vast te grijpen.' Op de opmerking van de interviewer dat 'iedereen' zijn club nu niet meer als favoriet zal zien, haalde Snoei zijn schouders op. 'Ik weet niet wie iedereen is, jij zal wel iedereen spreken.'

Maar, zo gaf Snoei wel toe: 'Er valt een bepaalde druk weg. Iedereen bestempelde ons als favoriet, dat is nu minder. Nou, dan zijn we maar een keer géén favoriet. Dat is ook wel een keer goed.' Of hij nog wel 100 procent vertrouwen heeft? 'Als je dat niet hebt, moet je er niet eens aan beginnen en 'm schriftelijk afdoen. We hebben echt een héél goede kans op die finale. Is dat tegen de Eredivisieclub, dan kun je je borst natmaken. En anders maken we een nóg grotere kans.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.