Zuinig Real wint nipt en legt druk in aanloop naar Clásico bij Barcelona

Real Madrid heeft zich zaterdag op bezoek bij Getafe hersteld van het gelijkspel tegen Osasuna. In Estadio Coliseum Alfonso Pérez, op slechts twintig minuten van het eigen Bernabeú, had De Koninklijke aan een vroeg doelpunt van Éder Militão genoeg voor de overwinning.

Getafe
Getafe
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Real moest het in de voorstad van Madrid nog altijd doen zonder de geblesseerden Karim Benzema en Thibaut Courtois. Dat nam niet weg dat de landskampioen uit de startblokken schoot. Al in de derde minuut knikte Militão een hoekschop van Luka Modric tegen de touwen (0-1). Voor Modric betekende dat zijn vijftigste assist in La Liga. Sinds het seizoen 2003/04 bereikten alleen Benzema, Cristiano Ronaldo, Marcelo, Toni Kroos en Guti dat aantal.

Real, dat vorige week in eigen huis tegen Osasuna voor het eerst dit seizoen puntenverlies leed (1-1), dacht binnen het uur de voorsprong te verdubbelen. Rodrygo scoorde, maar de Braziliaan deed dat vanuit buitenspelpositie. Daardoor mocht Getafe lang blijven hopen op een puntje tegen de grote broer. Dat zat er eigenlijk geen moment in. De thuisploeg hoopte in de slotfase nog op een penalty, maar daar wilde scheidsrechter Matéu Lahoz niet aan.

Druk bij Barça
Door de overwinning legt Real de druk weer bij Barcelona, dat het zondag in Camp Nou opneemt tegen Celta de Vigo. Wint Barça, dan neemt het de koppositie op doelsaldo weer over van de concurrent uit de hoofdstad. Volgende week staat in Madrid El Clásico op het programma.

Sevilla
Sevilla
1 - 1
Athletic de Bilbao

Het debuut van Jorge Sampaoli bij Sevilla heeft geresulteerd in een gelijkspel tegen Athletic de Bilbao. De Argentijn keerde deze week terug in Andalusië als opvolger van de ontslagen Julen Lopetegui. Óliver Torres gaf Sampaoli binnen vier minuten reden tot juichen, maar Bilbao stelde een kwartier voor tijd orde op zaken. Mikel Vesga kreeg de gelijkmaker op zijn naam en zorgde voor de eindstand in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Bilbao-middenvelder Ander Herrera liep in blessuretijd nog tegen een rode kaart aan.

Atlético Madrid
2 - 1
Girona
Girona

Ángel Correa heeft Atlético Madrid aan een overwinning op Girona geholpen. De Argentijnse aanvaller nam beide doelpunten van Los Colchoneros voor zijn rekening. In de vijfde minuut tikte Correa een voorzet van Antoine Griezmann binnen, vlak na rust profiteerde hij van een kolossale keepersfout van Juan Carlos. Uitgerekend Atlético-huurling Rodrigo Riquelme zorgde voor de aansluitingstreffer van Girona, maar verder kwam de promovendus niet.