Zuinig Barcelona wint dankzij Xavi nipt van Granada

Barcelona heeft dinsdag de nasmaak van het 0-0 gelijkspel tegen Sevilla weggespoeld met een overwinning bij Granada. Aanvoerder Xavi maakte na iets meer dan een half uur spelen op uiterst fraaie wijze het enige doelpunt in een verder weinig boeiend duel. Een vrije trap wist de middenvelder met veel gevoel en de juiste snelheid over de muur achter de kansloze keeper Roberto te werken.

Barça-coach Pep Guardiola had ingecalculeerd dat hij niet zijn allersterkste basisploeg nodig had om drie punten bij het gepromoveerde Granada weg te nemen. Zo startte Isaac Cuenca op de linkervleugel; voor het twintigjarige talent van Barça B betekende het zijn competitiedebuut in de hoofdmacht. Onder anderen David Villa en Andrés Iniesta startten op de bank.

In het tweede bedrijf werd het de Catalanen niet al te lastig gemaakt, al dan niet daardoor was de intensiteit en bevlogenheid niet al te groot. Granada-middenvelder Jaime ontvingen na 53 minuten wegens een overtreding ex-Ajacied Maxwell zijn tweede gele kaart. Dani Benítez mocht in blessuretijd met eveneens twee gele kaarten inrukken. Smet aan Barça-zijde is het uitvallen van Pedro, die een enkelblessure opliep.

Door de zege is Barcelona minimaal een dag koploper met een punt voorsprong op Levante, dat woensdag thuis in actie komt tegen Real Sociedad.

Overige uitslag:Sevilla - Racing Santander 2-2 Foto: VI Images