Zorgenkindje Özil zorgt voor nieuw probleem bij Arsenal

Reacties

Arsenal-manager Unai Emery beleeft met een gemankeerde selectie de voorbereiding op het duel met Liverpool. Niet alleen achter de naam van drie verdedigers staat een vraagteken, Mesut Özil haakt af.

Zorgenkindje Özil zorgt voor nieuw probleem bij Arsenal

De Duitser, die een haat-liefdeverhouding lijkt te hebben met Emery, heeft knieklachten en is niet op tijd fit voor het duel met de koploper van de Premier League. Özil maakte enkele weken geleden zijn rentree na blessureleed, werd gepasseerd voor het bekerduel met Tottenham Hotspur en keerde vervolgens weer terug in de basisopstelling. Tegen Brighton & Hove Albion speelde Özil maar een helft mee voordat Emery genoeg gezien had.

Emery kondigde op het persmoment voor de wedstrijd tegen Liverpool aan dat er drie verdedigers niet fit zijn. Nacho Monreal, Shkodran Mustafi en Hector Bellerín kampen met diverse blessures en worden voor de wedstrijd getest of ze wedstrijdfit zijn. Henrikh Mkhitaryan is een tijdje uit de roulatie, terwijl Laurent Koscielny onlangs terugkeerde van zwaar blessureleed.

Arsenal beleeft een bewogen eerste seizoen onder Emery. De eerste twee wedstrijden (tegen Manchester City en Chelsea) gingen verloren, daarna werd een ongeslagen reeks van veertien competitieduels neergezet. De reeks werd verbroken door Southampton, deze week verloor Arsenal weer punten tegen Brighton. Jürgen Locadia maakte de gelijkmaker tegen The Gunners.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
5
Arsenal
38
21
7
10
73-51
+22
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Inmiddels staat de club uit Londen vijfde in de Engelse competitie, met dertien punten achterstand op koploper Liverpool. Ze doen het goed op Anfield, ziet ook Emery. 'De Premier League is op dit moment de beste en belangrijkste competitie ter wereld. Liverpool gaat aan kop en dat komt omdat ze het heel erg goed doen.'

Met Mohamed Salah, Sadio Mané en Roberto Firmino heeft Liverpool drie steraanvallers in de selectie. 'Ze zijn absoluut een groot team in aanvallend opzicht, maar ze zijn ook verdedigend erg sterk', bekent Emery.

Liverpool - Arsenal wordt zaterdagavond om 18.30 uur afgewerkt. In het vorige treffen tussen de clubs maakten Arsenal en Liverpool er een spektakelstuk van, het werd 1-1 in het Emirates Stadium.

Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.