Zorgen Stam blijven na nieuwe teleurstelling in kelderkraker

Jaap Stam blijft met Reading in de problemen verkeren in het rechterrijtje in het Championship. The Royals kwamen dinsdagavond in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen concurrent Bolton Wanderers.

Waar Stam vorig jaar nog meestreed om promotie naar de Premier League, is hij nu al een tijd bezig aan het gevecht tegen degradatie. De coach liet onlangs nog weten dat een ontslag niet als een verrassing zou komen. Er werden slechts twee punten gepakt uit de voorgaande vijf competitieduels, maar Bolton-thuis leek een uitgelezen kans om de weg omhoog in te slaan.

Met Pelle Clement in de basis en Joey van den Berg op de bank kwam Reading in de 32ste minuut op voorsprong via Modou Barrow. Nog voor rust ging het echter weer mis voor Reading. Adam Le Fondre kreeg het thuispubliek in het Madejski Stadium in de extra tijd van de eerste helft stil met de 1-1. Daar bleef het bij.

Door het gelijkspel blijft Stam op de ranglijst Bolton, dat negentiende staat, net voor. Reading staat met evenveel punten achttiende en heeft een wedstrijd minder gespeeld plus een beter doelsaldo. De marge ten opzichte van de degradatiezone bedraagt vijf punten met nog elf duels te gaan. Het Sheffield Wednesday van Jos Luhukay staat er met 37 punten iets beter voor. Ook die club haalde vorig jaar nog de play-offs voor promotie.