Zon, zee en Pirlo

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Zon, zee en Pirlo

• Aanrader: deze foto van Andrea Pirlo zou niet misstaan in de woonkamer van een ware liefhebber.

• Dan mag je wel een onvoorstelbaar bedrag gaan verdienen, toch is een aardig welkom altijd wel meegenomen. Shanghai SIPG-aanwinst Oscar valt met zijn neus in de Chinese boter.

• Een mooi gebaar van de BBC. De ernstig zieke Bradley Lowery heeft de Doelpunt van de Maand-verkiezing in het programma Match of the Day gewonnen. De vijfjarige fan van Sunderland mocht op 14 december voorafgaand aan het thuisduel met Chelsea een penalty nemen en stuurde doelman Asmir Begovic de verkeerde hoek in. Er gingen al meteen stemmen op om Lowery de prijs te geven. Dat is zondagavond gebeurd. Hulde!

'Nee, als ik dat zou doen, kan ik mezelf niet meer recht in de ogen kijken'
Alex Pastoor ging twee jaar geleden op een vervelende manier weg bij AZ. Dat steekt nog altijd bij de 49-jarige trainer van Sparta Rotterdam. Een terugkeer ziet hij op 'korte termijn' niet zitten. Een club als PSV wel. Pastoor denkt dat hij klaar zou zijn voor de stap naar de landskampioen. 'De kern van het werk blijft hetzelfde: proberen een team structureel te ontwikkelen. Alleen leg je bij een topclub andere accenten dan bij een club als Sparta.' (Noord-Hollands Dagblad)

Rubén Neves staat te boek als groot talent bij FC Porto. Als de negentienjarige middenvelder aan de bal is, kun je maar beter opletten. Dat was deze vrouwelijke fan alleen even vergeten. Toen Neves de bal eens niet helemaal perfect raakte, had dat grote gevolgen voor haar…

'Ik kan me wel voorstellen dat het voor hen niet altijd gemakkelijk is'
Marc-André ter Stegen is door het vertrek van Claudio Bravo naar Manchester City eindelijk eerste doelman in Barcelona en weet als geen ander hoe lastig het voor Jasper Cillessen en Jordi Masip is om als reserve altijd scherp en gretig te zijn. 'Ik heb er respect voor dat ze dit voor elkaar krijgen. We praten veel met elkaar en werken samen altijd hard. Ik heb een goede relatie met hen en dat vind ik ook belangrijk.' (El Mundo Deportivo)

• Op 2 januari 1972 werd er in Nederland gewoon gevoetbald. Sterker, het leverde zelfs een van de meest memorabele momenten uit het betaald voetbal op. Wijlen Johan Cruijff krulde de bal na een fantastische aanname op weergaloze wijze over ADO Den Haag-doelman Ton Thie. Ook in 2017 zullen we nog regelmatig aan de vorig jaar overleden Nummer 14  terugdenken.

• Bij Bayern München zijn ze in 2017 nog bezig met het afgelopen jaar: wat is het beste kort filmpje van 2016? Wij kiezen voor nummer één. Wat dacht Mats Hummels precies te doen? Wij weten het na drie keer kijken nog steeds niet…

'Moet ik met hem meelopen? Nee joh, we staan pas 3-0 achter.'
Nordin Amrabat krijgt ervan langs van Sky Sports-analyticus Graeme Souness. De voormalig speler van onder meer Liverpool vindt het onbegrijpelijk dat de Watford-vleugelspeler tegenstander Dele Alli laat lopen bij de 0-4 van Tottenham Hotspur. 'Het is lachwekkend. Het is vlak na rust. Het is niet alsof het de 92ste minuut is en hij moe is.' Het was sowieso niet helemaal de dag van Amrabat, aangezien hij geblesseerd uitviel in het duel van zondag. (Sky Sports)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.