Zoet: 'Zou kunnen dat we bijna alles winnen en geen kampioen worden'

Reacties

Jeroen Zoet is blij dat hij ervoor heeft gekozen om vorige zomer bij PSV te blijven. Na de aanstelling van Mark van Bommel is de ploeg anders gaan spelen en verwikkeld geraakt in een felle titelrace met Ajax.

Zoet: 'Zou kunnen dat we bijna alles winnen en geen kampioen worden'

In een uitgebreid interview met VI op het trainingskamp in Qatar blikt de doelman terug op de eerste seizoenshelft van PSV en vooruit op het restant van het seizoen.

Onder Phillip Cocu presteerden de Brabanders in de tweede seizoenshelft nagenoeg altijd beter dan in de eerste. Nu, met slechts één wedstrijd verloren, kan dat bijna niet. Met slechts twee punten achterstand houdt Ajax de druk er bovendien behoorlijk op. 'Dat klopt, en zestien winstpartijen zou ook tot verslapping kunnen leiden', erkent Zoet.

'Maar we komen dichterbij het einde, dus het besef dat we niks kunnen laten liggen, wordt ook steeds groter. We zijn heel goed op weg, maar we hebben nog helemaal niks hè. We moeten gewoon nog scherper zijn. Ajax heeft ook een sterke selectie en zij zijn op nog meer fronten actief, maar ik denk niet dat dit iets doet met de hunkering naar een titel. Dat is voor hen toch behoorlijk lang geleden. Het zou dit seizoen ook zomaar kunnen dat wij bijna alles winnen en toch geen kampioen worden. Maar dat betekent dat we het dan toch zelf ergens hebben laten liggen. We weten niet hoe de wedstrijd in Amsterdam tegen Ajax afloopt, maar in Rotterdam hebben we tegen Feyenoord door onszelf verloren. Daar hebben we ons een beetje laten overrompelen. Wat af laten bluffen en zelf foute keuzes in balbezit gemaakt. Dat paste niet bij ons.'

De hunkering van de Ajacieden waar Zoet het over heeft, maakte hij bij PSV in zijn beginjaren zelf ook mee. 'Dat klopt en daarna zijn we met Cocu in vijf jaar drie keer kampioen geworden. Een heel mooie prestatie. Maar het is ook goed dat er nu iemand anders voor de ploeg staat. Een andere koers. Dat betekent niet dat de één beter is dan de ander, maar het zorgt wel weer voor andere scherpte en nieuwe energie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.