Zoet in Italië voor gesprekken met Serie A-debutant Spezia

Reacties

De kans is groot dat Jeroen Zoet zijn loopbaan gaat vervolgen in de Serie A. De doelman zit inmiddels in Italië, om met Serie A-debutant Spezia te onderhandelen over een contract.

Zoet in Italië voor gesprekken met Serie A-debutant Spezia
© Pro Shots

PSV en Spezia zijn nog niet akkoord over de transfervoorwaarden, maar het ziet ernaar uit dat de clubs er wel met elkaar uit gaan komen. PSV is bereid om mee te werken aan een transfer en zit dan ook niet hoog in de boom wat betreft een transfersom.

Eerder deze week werd reeds bekend dat clubs uit Turkije, Engeland en Italië concrete belangstelling hadden voor de 29-jarige Zoet. De keeper heeft een voorkeur uitgesproken voor een avontuur bij Spezia en is nu in Italië om te onderzoeken of hij inderdaad naar deze club wil vertrekken. De interesse vanuit Engeland en Turkije is ook nog levend. 

Bij PSV is er weinig perspectief voor Zoet. De nieuwe trainer Roger Schmidt spiegelde de goalie nog een concurrentiestrijd met Lars Unnerstall om de rol van eerste doelman voor, maar met Yvon Mvogo is inmiddels een andere doelman gehaald die beter past bij de specifieke eisen van de Duitse trainer.

Zoet werd vorig seizoen bij PSV al geslachtofferd ten faveure van Unnerstall en speelde in de tweede seizoenshelft op huurbasis bij FC Utrecht. In Italië hoopt hij zich weer in het Nederlands elftal te kunnen spelen. Spezia promoveerde via de play-offs naar de Serie A en is komend seizoen voor het eerst in de clubhistorie actief op het hoogste niveau.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.