Zo worden de Europese tickets in de Premier League verdeeld

Reacties

Nu het seizoen in de Premier League voorbij is, is het tijd om de balans op te maken wat betreft de Europese deelnemers voor het komende voetbaljaar. Aston Villa heeft Tottenham Hotspur afgetroefd in de strijd om het laatste Europese ticket en kan zich gaan verheugen op een avontuur.

Zo worden de Europese tickets in de Premier League verdeeld
© Pro Shots

De bovenste vier teams in de Premier League zijn zoals bekend zeker van plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. Na kampioen Manchester City, nummer twee Arsenal en nummer drie Manchester United gaat ook Newcastle United zich melden op het hoogste Europese podium. Voor The Magpies wordt dit de eerste Champions League-deelname sinds het seizoen 2002/03. In dat seizoen was Sir Bobby Robson nog de manager en boezemde Alan Shearer verdedigers angst in als spits van Newcastle.

Liverpool is vier punten tekortgekomen om in de topvier te eindigen en gaat als nummer vijf van de Premier League naar de groepsfase van de Europa League. Dat is ronduit teleurstellend voor The Reds. De club van Virgil van Dijk en Cody Gakpo was er in het seizoen 2016/17 voor het laatst niet bij in de Champions League. Bij Brighton & Hove Albion werd plaatsing voor de groepsfase van de Europa League juist gevierd. Voor The Seagulls wordt dit het eerste Europese avontuur in de clubhistorie.

Met Aston Villa keert een team met een rijke geschiedenis in Europa terug op het internationale podium. De ploeg van manager Unai Emery is Tottenham Hotspur nipt voorgebleven in het gevecht om de zevende plek. Voor de Europa Cup I-winnaar van 1982 is de zevende plaats de hoogste klassering sinds 2010.

Tickets Ploegen
Groepsfase Champions League (4) Manchester City, Arsenal, Manchester United, Newcastle United
Groepsfase Europa League (2) Liverpool, Brighton & Hove Albion
Play-offs Conference League (1) Aston Villa
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.