Zo vader, zo zoon: Damián van der Vaart tekent eerste contract

Reacties

Rafael van der Vaart heeft een geweldige loopbaan achter de rug, waarin hij onder meer 109 interlands voor het Nederlands elftal speelde, en zijn zoon Damián droomt ervan om in de voetsporen van zijn vader te treden. De eerste stap naar succes is inmiddels gezet.

Zo vader, zo zoon: Damián van der Vaart tekent eerste contract
© Pro Shots

Damián van der Vaart viert vandaag (vrijdag) zijn vijftiende verjaardag en heeft deze speciale dag kunnen vieren met zijn eerste contract. De middenvelder speelt in de jeugdopleiding van Esbjerg fB, de club waar Rafael zijn carrière afsloot, en is door de Denen tot medio 2023 vastgelegd.

'Dit is een grote dag voor mij en ik ben heel blij dat ik een contract heb kunnen tekenen bij Esbjerg', zegt Van der Vaart junior op de website van zijn club. 'Ik voel me fantastisch bij deze club en dit is voor mij de perfecte omgeving om me verder te ontwikkelen.'

Rafael van der Vaart beëindigde zijn carrière in Denemarken, waar hij eerst voor FC Midtjylland en vervolgens voor Esbjerg ging spelen. De middenvelder verhuisde naar het land om dichter bij zijn vriendin Estavana Polman te kunnen zijn. Zij handbalt al sinds 2013 bij Team Esbjerg.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.