Zo probeert José Mourinho het maximale uit Dele Alli te halen

Reacties

De documentaire All or Nothing, waarvoor een cameraploeg van Amazon maandenlang kon meekijken achter de schermen bij Tottenham Hotspur, heeft schitterend beeldmateriaal opgeleverd. Het geeft ook een mooi inkijkje in hoe José Mourinho het beste uit zijn spelers probeert te halen.

Zo probeert José Mourinho het maximale uit Dele Alli te halen
© Pro Shots

Mourinho werd in november aangesteld als de opvolger van de weggestuurde Mauricio Pochettino en met de Portugees voor de groep hoopt Tottenham definitief de stap naar de Engelse top te kunnen maken. Daarbij is de coach natuurlijk voor een groot deel afhankelijk van zijn spelers en daarbij in het speciaal van zijn sterren. Dele Alli is er daar een van bij Tottenham.

In de documentaire zit een gesprek tussen de Engels international en Mourinho, die duidelijk maakt dat hij meer verwacht van Alli. 'Ik heb sinds het begin geen twijfels gehad over je potentie', zegt Mourinho. 'Ik heb je ongelooflijke dingen zien doen in ongelooflijke wedstrijden. Maar ik heb altijd het gevoel gehad dat jij ups en downs kent. Er is een enorm verschil tussen een speler die constant is en een speler die zijn momenten heeft. Dat is het verschil tussen een echte topspeler en een speler met potentie.'

'Ik ben nu 56 jaar oud', zegt Mourinho later in zijn relaas. 'Gisteren was ik nog twintig. De tijd vliegt voorbij. Ik verwacht niet van je dat je iedere wedstrijd de beste van het veld bent. Ik verwacht niet van je dat je iedere wedstrijd scoort. Ik wil je alleen vertellen dat je er spijt van zal krijgen als je er niet alles uithaalt. Je moet meer van jezelf eisen. Het moet niet zo zijn dat ik meer eis van jou. Niemand. Het moet uit jezelf komen.'

De 24-jarige Alli speelde in het afgelopen seizoen 38 wedstrijden voor Tottenham en was daarin negen keer trefzeker. Ook noteerde hij zes assists.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.