Zlatan wéér goud waard voor LA Galaxy

Zlatan Ibrahimovic heeft zich weer behoorlijk laten gelden in de Verenigde Staten. Met LA Galaxy won hij in de nacht van vrijdag op zaterdag bij Vancouver Whitecaps, waarbij er wederom weer een heldenrol was voor de Zweedse vedette.

Whitecaps
Whitecaps
0 - 2
LA Galaxy
LA Galaxy

Het was voor de sterrenploeg uit Los Angeles alweer de vijfde MLS-wedstrijd van het seizoen 2019, maar pas het derde optreden van Ibrahimovic. Tijdens de seizoensopening (2-1 winst op Chicago Fire) was hij trefzeker, in de twee duels daarna (2-0 nederlaag bij FC Dallas, nipte 3-2 zege op Minnesota United) ontbrak hij vanwege een achillespeesblessure.

Vorige week keerde hij terug en was hij direct back in business. Met twee rake pingels was hij de grote man tegen Portland Timbers (2-1 overwinning), waarna hij ook in de vijfde speelronde een hoofdrol voor zich opeiste bij de club waar de Nederlandse technisch directeur Dennis te Kloese werkzaam is.

Dat was overigens na een bijzonder curieus moment in de tweede minuut. Na een razendsnel gegeven penalty wilde Vancouver-verdediger Ali Adnan scoren met een Panenka-strafschop, zoals Zlatan vorige week deed. De Irakees faalde echter hopeloos (zie video onder). Daarna was er voor de thuisploeg geen kruid gewassen tegen Ibracadabra.

In de 63ste minuut legde hij een voorzet met links bij de tweede paal perfect op het hoofd Daniel Steres. Een paar minuten later haalde hij zelf de trekker over: hij controleerde de bal met de borst en ramde hem na de stuit in het dak van het doel: 0-2. Door de zege staat LA Galaxy voorlopig tweede in de Western Conference, vlak achter stadgenoot Los Angeles FC.