Zlatan viert feest met dikke sigaar en draagt Scudetto op aan Raiola

Reacties

AC Milan moest er lang op wachten, elf jaar om precies te zijn, maar mag zich nu weer de beste ploeg van Italië noemen. Dat wordt groots gevierd: door de fans én door de spelers. Zlatan Ibrahimovic kwam met een dikke sigaar in zijn mond terug op het veld voor de huldiging. Hij droeg de Scudetto op aan de onlangs overleden Mino Raiola.

Zlatan viert feest met dikke sigaar en draagt Scudetto op aan Raiola
© Pro Shots
Sassuolo
Sassuolo
0 - 3
AC Milan
AC Milan

Ibrahimovic was er in 2011 bij toen Milan de Scudetto pakte en keerde tweeënhalf jaar terug naar het San Siro, om i Rossoneri opnieuw naar het landskampioenschap te gidsen. Zijn missie is geslaagd: op de laatste speeldag bleef Milan concurrent Internazionale voor, door met 0-3 te winnen van Sassuolo. Ibrahimovic viel in en scoorde nog, maar dit doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Haast direct na afloop werd Milan gehuldigd in het MAPEI Stadium, waar overigens meer Milan-fans dan Sassuolo-supporters zaten. Ibrahimovic kwam met een grote sigaar terug het veld op en liet zich maar wat graag toejuichen. Zijn ploeggenoten konden er wel om lachen.

Ibrahimovic kreeg de vraag of hij van plan is om door te gaan bij Milan. 'Ik zal blijven spelen als ik me fysiek in orde voel', zei de veteraan. 'Ik zal snel een beslissing nemen.' Vervolgens stond hij stil bij het overlijden van Raiola, die jarenlang zijn zaakwaarnemer was. 'Deze Scudetto is voor Mino. Dit is de eerste titel die ik win zonder Mino aan mijn zijde', sprak Ibrahimovic geëmotioneerd. 

Volgens kampioenenmaker Stefano Pioli is Milan de terechte kampioen. 'Want wij waren meer constant dan Inter', zei de trainer. 'De laatste wedstrijd die we verloren was tegen Spezia en die wedstrijd verdienden we het niet eens om te verliezen. De mentaliteit en identiteit van deze selectie is geweldig. We hebben nooit opgegeven en wonnen de sleutelwedstrijden. Ik ben ontzettend trots.'

Die trots wordt gedeeld door de fans van Milan. Zij die niet meegingen naar Sassuolo, vierden zondag feest in de straten van Milaan. Ook dat leverde mooie beelden op.

AC Milan stelde een fraai compilatiefilmpje samen: 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.