Zlatan opent op geheel eigen wijze een crowdfunding

Reacties

Ook Zlatan Ibrahimovic zet zich in tegen de verspreiding van het coronavirus. De 38-jarige Zweed heeft een crowdfunding geopend om geld in te zamelen voor Humanitas, een ziekenhuisketen in Italië.

Zlatan opent op geheel eigen wijze een crowdfunding
© Pro Shots

'Italië heeft mij zoveel gegeven en in deze dramatische tijden wil ik iets teruggeven. Daarom heb ik samen met de mensen om mij heen een fundraiser opgezet, zodat we concrete hulp kunnen bieden in plaats van slechts een video. Ik reken op de vrijgevigheid van mijn collega's, andere sporters en iedereen die een kleine of grote donatie wil doen om het virus eruit te schoppen', legt Zlatan uit op zijn Instagram-pagina.

Het doel is om een miljoen euro op te halen. Een uur na zijn post is de eerste honderdduizend al binnen. De verspreiding van het coronavirus in Italië is een stuk heftiger dan in Nederland. In Italië zijn er al meer dan 2.500 mensen aan het virus gestorven en daar komen iedere dagen honderden bij.

Zlatan voelt zich dan ook genoodzaakt iets te doen. Zijn serieuze boodschap sluit hij overigens wel op kenmerkende wijze af: 'Onthoud: als het virus niet naar Zlatan komt, komt Zlatan naar het virus!' Bekijk hier de tussenstand.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.