Zlatan Ibrahimovic, part II: binnenkort op het scherm

Reacties

De Premier League is over enkele maanden weer een publiekstrekker en ware legende rijker. VI's Süleyman Öztürk over de terugkeer van Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic, part II: binnenkort op het scherm

Op 20 mei plaatste Zlatan Ibrahimovic een filmpje op zijn Instagram-account waarin hij met een shirt van Manchester United om zijn schouder door een zwembad wandelt. Het begeleidende tekstje: Ready for the final. Dat was precies een maand na de noodlottige thuiswedstrijd tegen Anderlecht waarin hij totaal verkeerd op zijn rechterbeen landde en met een van pijn vertrokken gezicht op het gras van Old Trafford lag. Het zijn beelden die je liever uit het geheugen wist. Een speler van zijn statuur wens je een ander afscheid toe dan de trieste aftocht met een brancard. En of hij klaar was voor de finale. Zlatan arriveerde in een speciale wagen in Stockholm voor het duel met Ajax en was op krukken de grote animator langs de zijlijn.

Deze week bevestigde Manchester United dat de bijna 36-jarige spits ook dit seizoen deel zal uitmaken van het team. Dat deed hij op zijn manier, met een jaloersmakend, bijna krankzinnig soort zelfvertrouwen dat als een rode draad door zijn carrière loopt . Gevoel voor theater kun je hem niet ontzeggen. Zlatan Ibrahimovic was nog niet klaar met de voetbalwereld. Of zoals de Zweed redeneert: de voetbalwereld was nog niet klaar met Zlatan Ibrahimovic.

De verwachting is dat Zlatan Ibrahimovic in december klaar is voor zijn rentree.
De verwachting is dat Zlatan Ibrahimovic in december klaar is voor zijn rentree.

José Mourinho haalde hem een jaar geleden met een duidelijk doel binnen. De aanvaller duldt geen slappelingen om zich heen. Hij is een geboren winnaar, overtuigd van eigen kunnen, en moest de wat ingedutte spelersgroep weer scherp en gretig krijgen. Het voetbal was vorig seizoen niet altijd even goed, maar één ding was Manchester United afgelopen seizoen wel: moeilijk te verslaan. Noem het de Zlatan-factor.

Nu keert de Zweed dus terug waar hij eigenlijk al was afgeschreven. ‘Het is tijd om het werk waar ik mee begonnen ben af te maken’, zei hij in een filmpje dat hij vrijdagochtend op zijn sociale media-accounts plaatste. Sommige analisten suggereren dat er straks, als de Zweed weer helemaal fit is, een probleem kan ontstaan als Mourinho kiest voor Lukaku. Waarschijnlijker is dat hij ze allebei hard nodig heeft in de jacht op de FA Cup, de League Cup, de landstitel en de Champions League.

Met Zlatan erbij het laatste half jaar kan Manchester United klappen opvangen en weet het zich verzekerd van een topspits op leeftijd die hongerig is om al zijn criticasters nog één keer te laten zien dat je nooit, maar dan ook nooit aan hem moet twijfelen.

Zlatan Ibrahimovic, part II. Een veelbelovende sequel.

'Door komst Zlatan blijft Lukaku op zijn tenen lopen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.