Ziyech over het geduldig zijn bij Chelsea: 'Het houdt een keer op'

Reacties

Hakim Ziyech is blij dat hij bij Galatasaray het plezier in het voetbal heeft teruggevonden. Vanuit Istanbul vertelt de van Chelsea gehuurde linkspoot over het perspectief dat hij had in Londen.

Ziyech over het geduldig zijn bij Chelsea: 'Het houdt een keer op'
© Pro Shots

Ziyech werd naar Chelsea gehaald toen Frank Lampard nog de manager was op Stamford Bridge. Hij maakte vervolgens Thomas Tuchel, Graham Potter en opnieuw Lampard mee als trainers bij de Engelse grootmacht waar het in de voorbije seizoenen zo onrustig was. Na de aanstelling van Mauricio Pochettino mocht de aanvallende middenvelder vertrekken. 'Het was een periode vol trainerswisselingen, gezeur met de clubleiding, een vertrek naar Paris Saint-Germain dat op het laatste moment toch niet doorging en voetballend viel het tegen. Een selectie met veertig spelers voor één elftal, dat is gewoon veel te veel en vragen om problemen', zegt hij tegenover VI.

Het was voor Ziyech veelzeggend dat zijn perspectief vorig seizoen niet veranderde na het WK in Qatar, waar hij smaakmaker was bij de nationale ploeg. Marokko groeide uit tot revelatie en haalde de halve finale. 'Op een gegeven moment is het geduld dan wel op. Zoals vorig jaar, nadat ik was teruggekeerd van het WK met Marokko, waarbij we, en ikzelf, top hadden gespeeld. Dan zeiden ze weer: Je moet geduld hebben. Maar het houdt een keer op. Ik ben blij dat ik het heb afgesloten en nu bij een geweldige club speel.'

Lees op VI PRO de volledige reportage vanuit Istanbul, waarin Ziyech en Erik ten Hag aan het woord komen. De ex-Ajacieden troffen elkaar bij de Champions League-wedstrijd van Galatasaray tegen Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.