Ziyech en De Jong in evenwicht, Vilhena schrijft historisch punt bij met Krasnodar

Hakim Ziyech en Luuk de Jong hebben zich tevreden moeten stellen met één punt in de eerste wedstrijd van de groepsfase in de Champions League. Chelsea en Sevilla kwamen niet tot scoren.

Chelsea
Chelsea
0 - 0
Sevilla
Sevilla

Ziyech maakte het afgelopen weekend zijn eerste officiële minuten in het shirt van Chelsea. De voormalig Ajacied viel twintig minuten voor tijd in en zag hoe Southampton in de 92ste minuut nog de 3-3 maakte. Tegen Sevilla moest Ziyech, die vorig jaar nog met Ajax tégen Chelsea speelde in de groepsfase van de Champions League, wederom op de bank beginnen in tegenstelling tot Luuk de Jong. De Nederlandse spits had een basisplaats bij Sevilla, dat vorig seizoen de Europa League won.

Vanaf de bank zag Ziyech een wedstrijd zonder veel grote kansen. Sevilla had in zowel de eerste helft als tweede helft een klein overwicht, maar Édouard Mendy wist zijn doel relatief simpel schoon te houden. Vlak voor rust werd de Chelsea-doelman nog wel aan het werk gezet door Lucas Ocampos terwijl Chelsea niet verder kwam dan dreigende momenten van Timo Werner en Reece James.

Na rust waren de kansen minder spaarzaam. Chelsea kwam goed uit de kleedkamers met pogingen van Kurt Zouma tweemaal Werner en Ben Chilwell, maar toen Ziyech er na ruim een uur spelen in kwam, was er door beide ploegen nog niet gescoord. Ook de komst van Ziyech bracht Chelsea niet de gewenste kansen. Sterker nog: het was Joan Jordán die de grootste kans van de tweede helft kreeg. De middenvelder van Sevilla nam de bal vol op de pantoffel bij een hoekschop, maar in plaats van een wereldgoal te maken schoot hij nipt over.

Frank Lampard bracht in de blessuretijd Tammy Abraham en Callum Hudson-Odoi nog binnen de lijnen, maar ook de komst van de twee Chelsea-aanvallers bracht geen verandering meer in de score. Ziyech en De Jong schrijven allebei een punt bij. Net als Karim Rekik, die bij Sevilla de hele wedstrijd op de bank bleef.

Rennes
Rennes
1 - 1
Krasnodar
Krasnodar

De andere twee ploegen in Groep E zijn Stade Rennes en Krasnodar, twee debutanten in het miljardenbal. Rennes dankte die plek aan een derde plek in de Franse competitie vorig seizoen terwijl Krasnodar in de voorronde van de Champions League afrekende met PAOK Saloniki. Daarmee mocht voormalig Feyenoord-speler Tonny Vilhena voor het eerst de Champions League in met de Russische club.

Het was ook Vilhena die de grootste kans van de eerste helft had in het met supporters gevulde Roazhon Park in Rennes. De Nederlander trof de lat terwijl de zeventienjarige Eduardo Camavinga namens de thuisploeg het dichtst bij een openingstreffer was. Camavinga zag zijn afstandsschoten tot twee keer toe gered worden.

In de tweede helft kregen Vilhena en consorten na elf minuten een tegenvaller te verwerken. Sehrou Guirassy benutte namelijk een penalty. Een teleurstelling waar Krasnodar niet lang van bij hoefde te komen, want drie minuten later zorgde Christian Ramirez al voor een wonderschone gelijkmaker. Hij kreeg de bal van Vilhena, draaide een aantal keer om zijn as en ramde de bal in de korte hoek binnen.

In de absolute slotfase kreeg Stade Rennes nog een enorme kans op de 2-1, maar beide Champions League-debutanten mochten na het laatste fluitsignaal hun eerste punt ooit bijschrijven in het miljardenbal.