Zirkzee en Pellè getuige van Inter-hoofdrol Alexis Sánchez

Internazionale heeft de volgende stap gezet op weg naar de Italiaanse titel. Parma werd op eigen veld op een nederlaag getrakteerd.

Parma
Parma
1 - 2
Internazionale

Na het gelijkspel van AC Milan tegen Udinese had Internazionale een mooie kans de koppositie in de Serie A te verstevigen. De ploeg van Antonio Conte had echter aanvankelijk veel moeite tegen het laag geklasseerde Parma.

Het verschil op de ranglijst – 41 punten – bleef voor rust onopgemerkt. Beide ploegen kregen kansen de score te openen in Stadio Ennio Tardini, waar Christian Eriksen en Romelu Lukaku verzuimden namens Inter de ban te breken.

Met het nodige geluk slaagden de gasten vroeg in de tweede helft wel in hun opzet. Alexis Sánchez werd in de 54ste minuut fortuinlijk in scoringspositie gebracht. Doelman Luigi Sepe kon er wel een handje tegenaan krijgen, maar het was niet genoeg om de 0-1 te voorkomen.

Parma, waar Joshua Zirkzee geblesseerd toekeek en Graziano Pellè in de 84ste minuut zijn entree maakte, incasseerde niet veel later de volgende tik van Sánchez. Op aangeven van Lukaku prikte de Chileen zonder veel moeite de 0-2 binnen.

Het bleek doorslaggevend aangezien Parma niet verder kwam dan de aansluitingstreffer van Hernani. De eerste minuten van Pellè in dit Serie A-seizoen boden ook geen soelaas. Inter heeft dankzij de achttiende zege van het seizoen de voorsprong op Milan uitgebouwd tot zes punten.