Atlético Madrid heeft zaterdag in extremis een volgende slechte beurt voorkomen. De extra tijd werd fataal voor Valencia.

3 - 2
Valencia
Valencia

Atlético Madrid maakt ongekende tijden door. De statistieken van Jan Oblak zijn veelzeggend voor de problemen van de Rojiblancos. De reputatie van De Onpasseerbare blijkt dit seizoen onderhevig aan grote erosie, hetgeen de vorm van de Sloveen maar ook de defensieve kwetsbaarheid van Atlético aan het licht brengt.

Dat werd zaterdag onderstreept door Valencia, dat na 45 minuten met een comfortabele voorsprong de kleedkamer opzocht. De goals van Yunus Musah en Hugo Duro betekenden ook dat Oblak dit seizoen al meer goals heeft moeten incasseren dan hij heeft moeten doen in het complete afgelopen seizoen.

De Valencia-treffers dwongen Atlético tot een inhaalrace. De aansluitingstreffer van Matheus Cunha na een uur bood de ploeg van Diego Simeone nieuwe hoop op het voorkomen van de derde nederlaag op rij. Na de verliesbeurten in de strijd om de Super Copa en de Copa del Rey tegen respectievelijk Athletic de Bilbao en Real Sociedad waren de Rojiblancos toe aan een succes.

De jacht op de gelijkmaker werd een succes. Sterker nog, in de extra tijd sloeg Atlético genadeloos toe. Ángel Correa tekende in de 91ste minuut uit de rebound voor de gelijkmaker, waarna Mario Hermoso niet veel later de gasten in rouw dompelde. De verdediger prikte de bal bij de tweede paal raak.

Atlético Madrid verstevigde door de zege de topvierklassering. Valencia, waar de geblesseerde Jasper Cillessen ontbrak, was bij een succes in de Spaanse hoofdstad de Rojiblancos tot op een punt genaderd. Nu is het gat zeven punten.

Sevilla
Sevilla
2 - 2
Celta de Vigo

Sevilla heeft in de achtervolging op koploper Real Madrid een uitglijder gemaakt tegen Celta de Vigo, maar hield nog een punt over aan een enerverende wedstrijd. De nummer twee in La Liga, met Karim Rekik in de basis, liet zich in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán vlak voor rust twee keer verrassen door de bezoekers uit Galicië. In een tijdsbestek van drie minuten vonden Franco Cervi en Iago Aspas het net voor Celta. Cervi scoorde uit de rebound van een schot van Santi Mina en Aspas schoof de bal na een snelle counter in de verre hoek langs doelman Marko Dmitrovic.

Sevilla-trainer Julen Lopetegui greep in de pauze in en bracht onder anderen Papu Gómez en Óliver Torres binnen de lijnen. Het bleken gouden wissels. Twintig minuten voor tijd was het Gómez die de bal ontving van Sevilla-debutant Jésus Corona (ex-FC Twente) en van buiten het strafschopgebied geweldig uithaalde: 1-2. Een paar minuten later leidde de Argentijn met een voorzet de 2-2 in van Torres, die na een klutssituatie uit de rebound scoorde. Torres raakte niet lang daarna ook nog de paal. Zo bleef het 2-2 en kan Real Madrid zondagmiddag bij een thuiszege op Elche de voorsprong uitbreiden naar zes punten.