Zij die op de laatste dag toch niet gingen: van Janssen tot Fer

Reacties

De drukte op de laatste dag van het winterse transferwindow was weer groot. Maar er waren ook teleurstellingen op de laatste dag, ook voor Nederlanders.

Zij die op de laatste dag toch niet gingen: van Janssen tot Fer

Vincent Janssen
Op de laatste dag zweefde Vincent Janssen lang boven de markt. Er werd geleurd met de spits die bij Tottenham Hotspur op een dood spoor zit. Real Betis haakte af als optie, waarna Schalke 04, Cardiff City en Burnley in de geruchtenmolen opdoken als oplossing voor de zeventienvoudig Oranje-international. Maar het bleef mede vanwege de vermeende stevige eisen van Tottenham Hotspur bij speculaties. En dus blijft Janssen in Londen hopend op alsnog een oplossing.

Er zijn namelijk nog mogelijkheden voor Janssen. De markten in onder andere Portugal, Rusland, Zwitserland en China zijn nog open. En er is nog een (heel kleine) kans dat hij ook weer bij Tottenham Hotspur wat kan laten zien. Met het vertrek van Mousa Dembélé naar China is er in de selectie namelijk een plek vrijgekomen voor een buitenlander.

Ivan Perisic
Ivan Perisic zat donderdag ongetwijfeld met zijn hoofd niet helemaal bij het Coppa Italia-duel met Lazio. De gedachten van de Kroaat zullen op de Inter-bank zijn afgedwaald naar een Premier League-avontuur dat hem niet was gegund. Arsenal had hem immers een aantrekkelijk aanbod gedaan. Maar het bleek minder mooi dan voorgespiegeld. Volgens zijn trainer Luciano Spalletti werd Perisic misleid. 'Deze dingen gebeuren op de transfermarkt. De speler ontving een imponerende aanbieding, was in de verleiding gebracht. Maar hij realiseerde zich toen dat het geen echte aanbieding was, dat hij was opgelicht', zei Spalletti. Naar verluidt weigerde Arsenal in te gaan op de eisen van Inter, dat alleen Perisic definitief van de hand wilde doen.

Yannick Carrasco
Ook in het geval van Yannick Carrasco was het zijn club die een late transfer dwarsboomde. De Belgische aanvaller had zijn zinnen gezet op een terugkeer naar Europa. Dalian Yifang was ook, zij het met frisse tegenzin, bereid mee te werken. Arsenal en AC Milan hadden een huur in hun hoofd, terwijl de Chinese club alleen wilde praten over een definitieve verhuizing. Dat bleek het breekpunt. Zeker omdat Dalian Yifang er niet in slaagde een vervanger – Andrea Belotti en Ciro Immobile - te vinden, hielden de Chinezen vast aan hun eisen. In Londen en Milaan werd daarop een streep gezet door de transfer.

Diederik Boer
Het had in de nadagen van zijn carrière zijn eerste buitenlandse avontuur moeten worden. De koffers stonden al klaar in de gang, afscheid was al genomen. Nog een half jaar op Cyprus en dan in Zwolle in een technische functie aan een nieuwe loopbaan beginnen. Maar op het laatste moment kwam er een kink in de kabel. Anorthosis Famagusta had in het contract enkele voorwaarden staan die twijfels bij Boer deden rijzen. 'Vrijdag gaan we weer met de muts op en de sjaal om te blauwbekken in -5 graden, in plaats van met de zonnebrandcrème op de neus', zei Boer in De Telegraaf.

Idrissa Gueye
Paris Saint-Germain had zijn zinnen gezet op Idrissa Gueye. Op het bureau van Marcel Brands lag een bod van bijna dertig miljoen euro. Een verleidelijk bod gezien de prijs die Everton in 2016 betaalde voor de Senegalese middenvelder; 8,5 miljoen. Maar het sportieve aspect won het bij The Toffees. De Franse pogingen ten spijt, het Senegalese anker op het Everton-middenveld was niet te koop.

Luciano Acosta
Luciano Acosta zat al in het vliegtuig dat hem van Washington naar Parijs bracht. In de Franse hoofdstad zou de Argentijn van DC United gaan fungeren als stand-in voor Neymar. Trainer Thomas Tuchel had er namelijk op aangedrongen een alternatief te halen voor de geblesseerde Braziliaan. Maar het was naar verluidt de Duitser die eigenhandig een streep zette door de transfer van Acosta, al wordt ook geopperd dat de clubs niet tot een vergelijk kwamen over de transfersom.

Leroy Fer
Bij Aston Villa stonden ze klaar om Leroy Fer te verwelkomen. Maar de Nederlandse middenvelder liet zich niet zien in Birmingham, zoals hij dat ook niet deed in Lille. Beide clubs visten achter het net, omdat Fer er zelf voor koos niet weg te gaan. Volgens Swansea City besloot hij ondanks de interesse van Lille en Aston Villa bij The Swans te blijven. En zo ging er voor de derde keer een transfer van Fer niet door. In 2013 – van FC Twente naar Everton - en in 2017 – van Swansea naar Southampton – was de medische keuring het breekpunt.

VI legt uit hoe een transfer tot stand komt
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.