Zielloos United lijdt om League Cup derde nederlaag op rij

Reacties

Sunderland zette dinsdagavond een flinke stap richting een plek in de finale van de League Cup. In eigen huis wonnen The Black Cats van Manchester United met 2-1, dat daarmee zijn derde nederlaag op rij lijdt.

Zielloos United lijdt om League Cup derde nederlaag op rij

Het eerste duel in de halve finale van de League Cup markeerde voor de ploegen het einde van een loodzware reeks, want voor beide clubs was dit hun vijfde duel in dertien (!) dagen. Zowel Sunderland als United kwam zondag nog in actie in het toernooi om de FA Cup. United werd toen uitgeschakeld door Swansea City, terwijl Sunderland het kleine Carlisle United versloeg.

United moest het in het Stadium of Light weer zonder zijn geblesseerde smaakmakers Robin van Persie en Wayne Rooney stellen. Hoe weinig kwaliteit de ploeg van David Moyes (foto) overhoudt bij de absentie van die twee bleek maar weer eens, want het spel dat de bezoekers vertoonden in Sunderland was een topclub onwaardig. Op wilskracht en inzet hield Sunderland, al wekenlang de hekkensluiter in de Premier League, zich met gemak staande.

Ryan Giggs en David De Gea zitten verslagen op de doellijn na de openingstreffer.
Ryan Giggs en David De Gea zitten verslagen op de doellijn na de openingstreffer.

De 1-0 van de thuisploeg in de extra tijd van de eerste helft was dan ook geen verrassing, al kwam de treffer met wat fortuin tot stand. Ryan Giggs gleed de bal namelijk in zijn eigen doel onder druk van zijn voormalige ploeggenoot Phil Bardsley, tegenwoordig de rechtsback van Sunderland. United kwam zeven minuten na de pauze langszij via een harde kopbal van Nemanja Vidic, maar het doelpunt leidde geen wederopstanding van de uitploeg in.

Integendeel zelfs, want Sunderland nam in de 64ste minuut weer de leiding. De gastheren kregen een strafschop na een duel tussen invaller Adam Johnson en Tom Cleverley en Fabio Borini knalde de bal vanaf elf meter hard en hoog in het doel. Die klap kwam het dolende United in het restant niet meer te boven, waardoor het de opgelopen schade in het terugduel van 22 januari moet zien goed te maken.

Als dat niet lukt, kan alleen de Champions League het seizoen van de zwalkende Mancunians nog goedmaken vanwege de uitschakeling in de FA Cup en de enorme achterstand in de competitie op koploper Arsenal (elf punten). In het miljoenenbal is Olympiakos Pireaus de tegenstander van United in de achtste finales. De andere tweestrijd in de halve finale van de League Cup is die tussen Manchester City en West Ham United, waarvan woensdag de eerste confrontatie wordt afgewerkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.