Zidane vergaart gewilde macht na vertrek van Mourinho

Real Madrid gaat in het komende seizoen veel taken in handen leggen van Zinedine Zidane. Voorzitter Florentino Pérez zal de voormalige Franse wereldster benoemen tot nieuwe technisch directeur van De Koninklijke.

Zidane vergaart gewilde macht na vertrek van Mourinho

Daarmee wacht voor de in 2006 bij de Spaanse grootmacht gestopte Zidane voor het eerst een functie met zware beslissingsbevoegdheden. In de zomer van 2011 benoemde Pérez hem tot director de fútbol del primer equipo, een positie die in het leven werd geroepen na het ontslag van algemeen directeur Jorge Valdano.

Daarvóór was Zidane officieel adviseur van de huidige preses. In zijn directiefunctie was de Fransman evenwel beperkt, doordat trainer José Mourinho zichzelf veel bevoegdheden toeëigende.

Nu zal Zidane zélf centraal staan bij alle grote processen, precies wat hij graag wilde. De laatste maanden werkte hij vooral nauw samen met de verantwoordelijken van de jeugdopleiding.

De verwachting is dat Zidane in het nieuwe seizoen eindverantwoordelijk zal zijn voor de ploeg Onder-18, daarnaast zal hij tijdens wedstrijden naast de hoofdtrainer (hoogstwaarschijnlijk Carlo Ancelotti, momenteel nog in dienst bij Paris Saint-Germain) op de bank zitten en zal hij überhaupt een belangrijke stem krijgen in de opvolging van Mourinho.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen