Zidane rekent tegen City op Ronaldo, Benzema ondergaat test

Cristiano Ronaldo reist hoe dan ook mee met Real Madrid voor het midweekse treffen in de Champions League met Manchester City. Karim Benzema wordt zondag getest.

Trainer Zinedine Zidane zag in het gewonnen duel met Rayo Vallecano (2-3) dat Benzema vlak voor rust naar zijn bovenbeen greep. Pijn aan de rechterdij noopte Zidane zijn aanvaller uit voorzorg te wisselen. Direct na afloop van de derby kon de Fransman nog geen duidelijkheid verschaffen over zijn landgenoot, die zondag nader wordt onderzocht.

Ronaldo is aan de beterende hand na zijn dijbeenblessure en gaat sowieso mee naar Manchester voor het halvefinaleduel van dinsdag. Zidane nam ook geen risico met Luka Modric en James Rodríguez, maar moest het tweetal gezien de stand nog wel inbrengen. 'We hebben gedaan wat we moesten doen', oordeelde de trainer over de benauwde zege. 'De eerste helft zetten we niet goed druk, na rust deden we het beter.'

Bij afwezigheid van Ronaldo en later ook Benzema, trok met Gareth Bale het derde lid van het gouden trio BBC voorin de kar. 'Hij maakte het verschil. Daar hadden we deze wedstrijd ook behoefte aan en hij deed dat op fenomenale wijze', aldus Zidane over de Welshman die twee keer scoorde. 'Ook fysiek zit het weer goed bij hem, daarom kon ik hem ook in deze wedstrjd negentig minuten laten staan', keek hij met een schuin oog naar dinsdag.