Zeventig procent minder salaris: Coutinho laat zijn hart spreken

Reacties

Philippe Coutinho heeft financieel veel ingeleverd om zijn transfer naar Aston Villa mogelijk te maken. Meerdere bronnen in Engeland en Spanje melden dat de 29-jarige Braziliaan akkoord is gegaan met meer dan een halvering van zijn salaris.

Zeventig procent minder salaris: Coutinho laat zijn hart spreken
© Pro Shots

Coutinho werd in januari door Barcelona al verhuurd aan Villa, waar zijn oude Liverpool-collega Steven Gerrard de manager is. Voor Barça was dat een tijdelijke oplossing om in de salariskosten te snijden. In Camp Nou had de aanvallende middenvelder nog een verbintenis tot 2023. Dat contract was naar verluidt goed voor een salaris van 552 duizend euro per week. Het was een salaris dat bij Barcelona paste binnen de oude loonstructuur. Met een transfersom van 135 miljoen euro kwam de voormalige smaakmaker van Liverpool begin 2018 als een mega-aankoop binnen.

Door de financiële problemen in Camp Nou en de beperkte speeltijd voor Coutinho werd het salaris steeds meer een doorn in het oog van de Barça-leiding. De club stelde zich schappelijk op door in de onderhandelingen de vraagprijs te verlagen naar twintig miljoen euro. Coutinho zelf bracht echter ook een groot financieel offer; volgens onder meer The Telegraph is de spelmaker akkoord gegaan met een salarisverlaging van ruim zeventig procent. Coutinho blijft een grootverdiener op Villa Park, maar steekt er in vergelijking met de rest van de selectie dan niet langer met kop en schouders bovenuit.

Gerrard prees Coutinho voor de wijze waarop hij zich had opgesteld bij de onderhandelingen. 'Phil is een modelprof en zijn impact hier is duidelijk te zien. Niet alleen met zijn prestaties is hij belangrijk, maar ook als rolmodel voor de jonkies, die alleen maar kunnen profiteren van zijn ervaring', zei de Villa-manager, die met zijn club dit seizoen in de middenmoot eindigt en volgend seizoen een opmars hoopt te bewerkstelligen.

Coutinho was sinds zijn terugkeer in de Premier League direct betrokken bij zeven doelpunten (vier goals en drie assists). Na lang in de schaduw te hebben gestaan in Barcelona, heeft de liefhebber nu weer een podium om op te schitteren. Met zijn keuze voor Villa heeft hij zijn hart gevolgd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.