Zevenklapper Heracles zorgt voor diepterecord VVV

Heracles Almelo bezorgde VVV-Venlo de vijftiende nederlaag in een uitwedstrijd op rij. Bovendien blijven de Limburgers de laatste plaats in de Eredivisie bezetten na de ontluisterende 7-0 nederlaag.

Heracles Almelo had vanaf de eerste minuut de zaken prima voor elkaar. Het onsamenhangende VVV-Venlo capituleerde echter pas na ruim een half uur voor het eerst. Glynor Plet rondde een combinatie van Kwame Quansah en Lerim Duarte van dichtbij af. Nog voor rust besliste Quansah de wedstrijd door geklungel in de Venlose defensie fraai af te straffen.

Na rust bleef het eenrichtingsverkeer. VVV-Venlo-trainer Glen de Boeck moest lijdzaam toezien dat zijn elftal naar een onthutsende nederlaag werd weggespeeld. Marko Vejinovic schoot van afstand de thuisploeg op een 3-0 voorsprong, waarna Plet de 4-0 aantekende. Willy Overtoom legde bal panklaar voor Plet, die zijn achtste treffer van het seizoen maakte. Daarmee overtrof de spits zijn prestatie van vorig seizoen toen hij op zeven goals eindigde.

In het laatste kwartier leek VVV-Venlo definitief afscheid te nemen van trainer Glen de Boeck. Everton, invaller voor Plet, mocht een kwartier voor tijd de vijfde Almelose goal maken. Marko Vejinovic schoot via een been van Marcel Meeuwis de zesde treffer binnen en Samuel Armenteros schoot een diepe pass van Darl Douglas simpel langs de kansloze doelman Wilco de Vogt.

VVV-Venlo verloor zijn laatste vijftien Eredivisieduels buiten De Koel. Na de nederlaag in Almelo is de Venlose club de vierde club die ooit als enige vijftien keer op rij verloor in een uitwedstrijd. Die recordreeks werd voor het eerst neergezet door MVV in de periode 1975-1978. In de voetbaljaargangen tussen 1982-1991 en in het seizoen 2009-2010 registreerden respectievelijk De Graafschap en Willem II eenzelfde beroerde reeks.

Heracles passeert door de zege voorlopig Roda JC en NAC op de ranglijst en mag zich even de nummer negen van Nederland noemen. VVV-Venlo moet hopen dat Excelsior niet verder afstand zal nemen door een stunt op bezoek bij Ajax. Foto: VI Images