Zeven flitsende minuten brengen lach op gezicht Cocu bij Derby-debuut

Vijf dagen na zijn aanstelling als manager van Derby County heeft Phillip Cocu zijn officieuze debuut erop zitten. De Nederlander nam plaats op de bank voor een oefenduel met het Amerikaanse Sarasota Metropolis FC en kwam als winnaar bovendrijven.

Jack Marriott (foto) werd de held van de dag voor Derby. Na een doelpuntloze eerste helft sloeg hij na rust in een tijdsbestek van zeven minuten tweemaal toe. Eerst schoot hij diagonaal binnen na een pass van Chris Martin en even later maakte hij er 0-2 van met een eenvoudige intikker, toen de doelman van de Amerikanen een schot losliet. Sarasota Metropolis FC komt in 2019 voor het eerst uit op het vierde niveau in de VS.

Cocu gaf na afloop aan tevreden te zijn met hetgeen hij zag in zijn eerste oefenwedstrijd als manager van Derby. 'Winnen is altijd fijn, dat willen we iedere wedstrijd doen. In de tweede helft hielden ze ons niet meer bij en maakten we het verschil. We hadden er meer kunnen maken, maar dit was pas ons eerste duel. De intenties waren in elk geval goed', aldus Cocu.

De ontmoeting met Sarasota Metropolis FC maakt deel uit van een tiendaags trainingskamp van Derby County in de Verenigde Staten. In het weekend neemt de ploeg het ook nog op tegen Bristol City, dat eveneens is afgereisd naar Florida. Daarna keren The Rams huiswaarts en vervolgt Cocu de voorbereiding in Engeland